Gå til sidens hovedinnhold

- Svenskene får det til!

Frp raser mot regjeringens veipolitikk. - Lær av svenskene!

Fredag kom de dystre tallene som viser at 255 omkom i trafikken på norske veier i fjor. Av disse var 66 ungdommer i alderen 15 til 24 år.

Les også: Dødsoffer nummer fire

I Norge steg antall drepte på veiene med 10 prosent fra 2007 til 2008. I forhold til folkemengden har kun Malta færre trafikkdrepte per innbygger enn Sverige.

Les også: - Veiene er blitt mye verre
Les også: 29 veier Navarsete glemte

- I Sverige har myndighetene satset på veiutbygging. Der går tallene på dødsulykker nedover og tallet for 2008 er det laveste siden 1945, sier stortingsrepresentant og medlem i Transport- og kommunikasjonskomiteen, Arne Sortevik (FrP), i en pressemelding.

- Sikre veier
- Mange regjeringer og mange partier må ta ansvar for at vi gjennom mange år har underprioritert penger til vei. Det har skjebnesvangre resultater i form av dødsulykker. Sverige har lenge satset mye på trafikksikringsarbeid – men først og fremst har Sverige er langt, langt bedre veinett enn Norge, sier Sortevik.

Nå maner han de andre partiene til å komme på banen:

- Ny plan
- Selvsagt er det mulig å bygge effektive og sikre veier også i Norge. Da må flere partier enn FrP se på pengebruk til veiutbygging som en investering og ikke som en utgift. Flere partier må støtte FrPs syn på at investering i vei skal betales av staten og finansieres med fond og statlige lån. Det haster – vi har verken tid eller liv å miste, sier han.

Les også: Derfor er norske veier så dårlige
Les også: - Denne familien kunne vært i live

Regjeringen jobber nå med ny Nasjonal Transportplan, som skal presenteres på nyåret.

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken