Gå til sidens hovedinnhold

Svensker vil bli norske

De skjønner ikke alltid hva vi sier og Norge er tross alt lillebror. Her er imidlertid en gjeng svensker som vil bli nordmenn. Les hvorfor.

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

En håndfull svensker fra aksjonsgruppen Attac troppet nemlig opp på Norges ambassade i Stockholm 17. januar for å søke norsk statsborgerskap. Bakgrunnen er Norges politikk på gjeld, handel og bistand, melder gruppen i en pressemelding.

Søknaden om kollektivt norsk statsborgerskap ble overlevert ambassaden og begrunnet med punkter fra Soria Moria-erklæringen. De svenske Attacmedlemmene vil ifølge en pressemelding berømme den norske regjeringen for å gå i riktig retning innen globale spørsmål.

Svenskene fremhever blant annet regjeringens progressive holdning til illegitim gjeld som en av grunnene til søknaden.

- Vi håper å få en rask respons fra Norge angående søknaden. Med aksjonen vil vi gi oppmerksomhet til de fremskrittene som gjøres i Norge og samtidig peke på at svært lite gjøres i Sverige for å oppnå FNs mål om halvering av fattigdommen innen år 2015, og vi vil at den svenske regjeringen skal bli oppmerksomme på de norske fremskrittene og begynne å ta fattigdomsproblematikken på alvor, sier Niklas Olin fra Attac Stockholm i en pressemelding.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs