Slovenerne overrasket i OL ved å slå Slovakia i gruppespillet. At laget skulle slå Østerrike i cupspillet tirsdag var ingen overraskelse, men 4-0-seieren var likevel imponerende.

Laget har en stor stjerne i Anze Kopitar, og slovenerne hang lenge med, men da den svenske lagmaskinen begynte å fungere, var de sjanseløse.

Første for Steen

Alexander Steen har bøttet inn mål for St. Louis Blues i NHL, og mot Slovenia var han frampå og ordnet 1-0 i Sveriges første overtall. Det var Steens første mål i turneringen.

Slovenerne bet godt fra seg i midtperioden, men den svenske målvakten Henrik Lundqvist lot seg ikke overliste.

- En eneste liten feil kan bli avgjørende i en slik kamp. Vi spilte veldig smart og hadde tro på at vi til slutt skulle få hull på dem, sa New York Rangers' solide sisteskanse.

Prosess

- Man må se dette som en prosess. Hver kamp er et steg i riktig retning, sa Lundqvist.

Daniel Sedin, en av Sveriges viktigste spillere da laget vant VM i fjor, roet de svenske nervene med sitt 2-0-mål tidlig i tredje periode. Det var også Sedins første mål. Det har virkelig løsnet for de svenske notoriske målscorerne i NHL.

Slovenerne måtte satse enda mer framover, og det ga svenskene store rom i angrepssonen. Loui Eriksson og Carl Hagelin gjorde 3-0 og 4-0 med kort mellomrom. New York Rangers-spilleren Hagelin fastsatte resultatet til 5-0 med sitt annet mål.

Sverige møter Finland eller Russland i sin semifinale fredag. (©NTB)