SVERIGE - FINLAND 2-1:

Mats Zuccarello er i ferd med å få sitt store gjennombrudd i National Hockey League (NHL). Det har allerede Erik Karlsson fått.

23-åringen ble kåret til NHLs beste back i 2012, og har ikke blitt noe dårligere siden den gang han tok imot James Norris' Trophy.

Under OL i Sotsji har han vært helt fenomenal.

Fredag ble han matchvinner da Sverige slo Finland ut av turneringen og selv avanserte til OL-finalen, hvor enten USA eller Canada blir motstander.

Heroisk turnering

Finland manglet brødrene Mikko og Saku Koivu, Valtteri Filppula og Alexander Barkov, og mistet til alt overmål sin førstekeeper Tuukka Rask på grunn av sykdom før semifinalen mot Sverige.

Gjennom god organisering og hardt arbeid er det likevel mulig å oppnå imponerende resultater. Det brakte tross alt Finland til semifinale på bekostning av forhåndsfavoritten Russland.

Nå skal det sies at Finland er verdens beste nasjon når det gjelder å produsere hockeykeepere på høyt nivå. Rask ble erstattet av en annen NHL-stjerne; Kari Lehtonen fra Dallas Stars.

Keepertabbe

Snaut sju minutter ut i andre periode lurte Olli Jokinen pucken forbi en uoppmerksom Henrik Lundqvist med et skudd fra død vinkel. Linjedommeren visket ut en icing som Lundqvist muligens hadde regnet med å få.

- Det er ikke patent keeperspill av Lundqvist å slippe inn det skuddet, mente TV 2 Sportens kommentator Morten Langli.

Sami Vatanen fikk den eneste assisten på 1-0-scoringen.


Loui Eriksson utlignet for Sverige da han om lag fem minutter senere ble spilt fri for åpent mål av Detroit Red Wings-backen Jonathan Ericsson. Dette var Boston Bruins-spillerens andre scoring i Sotsji.

Nicklas Bäckström noterte seg også for en assist på 1-1-målet - hans fjerde i OL så langt.

Karlsson slo til

Finland virket veldig årvåkne hver gang Sveriges stjerneback Erik Karlsson var på isen, men det er ikke alltid nok. Mot slutten av andre periode slo Karlsson til i et overtallsspill for Sverige.

Ottawa Senators' store stjerne klinket til fra blålinja og kunne se pucken gå rett inn i målet bak Kari Lehtonen.

Dette var Karlssons fjerde scoring i dette OL, og hans åttende poeng - i hans femte kamp! Sveriges nummer 65 har med andre ord levd opp til sitt rykte som verdens beste offensive back.

Finland var i grunnen aldri noen stor trussel for Sverige i den siste perioden.