Gå til sidens hovedinnhold

Svindal vant i comebacket

Sikret seieren med ett fattig hundredel.

Aksel Lund Svindal lå 0,47 sekunder bak ledende Peter Fill på tredje mellomtid, men kjørte inn forspranget til italieneren på slutten.

Da 32-åringen suste over mållinjen kunne han se at han var ett fattig hundredel foran Fill.

Ingen av konkurrentene bak Svindal maktet å hamle opp med den tiden, dermed kunne han juble for seier i comebacket i verdenscupen. Det var hans første verdenscupseier på to år.

- Han er tilbake! For en idrettsmann. Han leder med ett hundredel, ropte NRKs kommentator Andreas Toft i det Svindal passerte målstreken.

- Han viser en rå styrke og hva slags ekstrem idrettsmann han er. På toppen gjer han én feil, men han klarer likevel å vinne. De siste tolv sekundene er han klart raskest. Aksel viser virkelig at han er tilbake som verdens beste fartskjører, seier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen til nrk.no.

Fill endte på andreplass, mens amerikanske Travis Ganong kjørte inn til tredjeplass.

- Ble forbannet
Selv om Svindal kom tilbake på toppen av seierspallen var han ikke helt fornøyd med gjennomføringen av rennet.

- Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med løpet, at jeg vinner og er tilbake igjen, men etter at jeg gjorde en feil vel halvveis ned i traseen, ble jeg forbannet. Jeg måtte virkelig ta meg sammen og konsentrere meg om å komme tilbake på rett spor, fortalte Svindal til NTB via trener Lars Mæland etter rennet.

- Etter at jeg var kommet meg på rett kjøl igjen etter den feilen jeg gjorde, fikk jeg en fin følelse i det nederste partiet på vei mot mål. Jeg må innrømme at det gikk så bra at jeg hadde håp om å se grønne tall på resultattavla, sier Svindal.

Jansrud misset
Litt rot på toppen førte til at Jansrud tapte tid i starten. Ved andre mellomtid lå han et snaut halvsekund bak, og fortsatte å tape nedover.

I mål var nordmannen 0,76 sekunder bak ledende Peter Fill.

Dermed måtte Svindal forsvare de norske fargene. Det klarte han, og dyttet Jansrud ytterligere én plass lenger ned på resultatlisten.

Til slutt endte Jansrud på en niendeplass, 0,77 sekunder bak sin landsmann.

- Jeg fikk en dårlig start, men jeg tror ikke det var hele forklaringen på at jeg ikke gjorde det bedre, fortalte en skuffet Kjetil Jansrud til NTB.

Aleksander Aamodt Kilde startet som en av de siste, men klarte likevel, å kjøre inn til en flott 15.-plass.

I form
Jansrud og Svindal var de to store favorittene før lørdagens renn, etter at den norske duoen har imponert på utfortreningene denne uken.

Svindal var raskest på onsdagens trening, mens han var nummer to bak Jansrud på treningene torsdag og fredag.

Kun Svindal klarte å følge opp i konkurransen.

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering

Kommentarer til denne saken