Gå til sidens hovedinnhold

- Svindlet til seg 15 millioner

Lederen i Legionærbygg AS er tiltalt for å ha svindlet til seg 15 millioner kroner. Fire andre er tiltalt for å ha medvirket til hvitvasking.

Glen Bent Lykke Jensen og de fire andre står for retten mandag med tiltale fra Økokrim. Jensens tiltale innebærer grov økonomisk utroskap, merverdibedrageri og hvitvasking.

15 millioner
I egenskap av å være styreleder og daglig leder i Legionærbygg AS, Oslo, skal danske Jensen i tidsrommet 2001 til 2006 ha bokført uriktige fakturaer for til sammen over 15 millioner kroner. Blant disse var over 11 millioner Jensen penger ulovlig hadde tatt ut fra selskapet og 2,8 millioner i momsbedrageri. I tillegg skal Jensen uberettiget ha påført selskapet gjeldsforpliktelse til ham selv på nesten 850.000 kroner.

Hvitvasking
De fire personene som må møte i retten sammen med Jensen, er tiltalt for til sammen å ha hvitvasket 10 millioner kroner ved å kvittere falske fakturaer til Legionærbygg AS.

Fakturaene ble benyttet som legitimasjon for urettmessige fradrag for inngående merverdiavgift og for uberettigede uttak fra Jensens firma.

Bærepose med penger
Etterforskningen rundt svindelen kom i gang etter at en bankremisse på en million var bestilt og skulle utbetales kontant fra DnB Nors bankfilial i Bjerregaardsgate i Oslo. To etterforskere fra Økokrim sto på utsiden og observerte to personer som kom ut av banken med en bærepose. Etterforskerne var vitne til at det ble overlevert noe som lignet en bunke pengesedler til en tredje person. Dette meldte Dagbladet i kjølvannet av avsløringen i juni i fjor.

Oslo tingrett har satt av fire uker til hovedforhandlingen og tre uker til domskriving.

Reklame

Best i test påskeegg 2021