Gå til sidens hovedinnhold

Svir av 15 mill. på to unge

Ungdomssenter i Bergen koster årlig 15 millioner å holde i gang. Gjett hvor mange som bor der.

(iBergen.no) : I november 2005 åpnet senteret i Bergen. Det var da det første i Norge som fulgte barnevernets MultifunC-modell. I fjor var det stengt i flere måneder, men er nå i drift igjen. Det bor nå to ungdommer der, men én av dem har ikke vært til stede i halvparten av de seks ukene hun har vært tilknyttet senteret.

Til sammen er det nå 5 slike sentre i landet, der ungdommer med rus- og atferdsproblemer skal oppholde seg i seks måneder. De behandler til sammen 20 ungdommer, med utgifter på 100 millioner kroner i året. Nå forlanger opposisjonen på Stortinget at sentrene granskes.

- Når man ser på hvordan Bergen Ungdomssenter driftes er det opplagt at det er behov for en offentlig og uavhengig granskning, sier Høyres familiepolotiske talsmann Olemic Thommessen til Bergens Tidende

Barne- og familiedepartementets koordinator for ungdomssentrene, Tore Andreassen, mener imidlertid at dette bare er normale startproblemer. Han beklager til avisen at senteret i Bergen måtte stenge, men mener at det snart er slik det skal være. I følge Andreassen vil vi imidlertid ikke se resultater før flere år etter oppholdene.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien