Gå til sidens hovedinnhold

Svir av et halvt tonn kjøtt

Det er NM i grill på Aker Brygge i dag. Se bildene her!

(iOslo.no) Aker Brygge får lørdag besøk av grill-NM. Når norgesmesteren blir kåret klokken halv fem, vil over et halvt tonn kjøtt være svidd av. Bokstavelig talt.

- Stekeosen kommer til å ligge tett over Aker Brygge i dag, sier Thomas Tangen i Opplysningskontoret for kjøtt til iOslo.no.

Han opplyser at over seksti griller vil fylle et av Oslos mer fasjonable strøk. Sammenlagtvinnerne vil få en tur til verdensmesterskapet i grilling i Memphis, USA.

- Det konkurreres i fire klasser. Det er spareribs, entrecôte, lammelår, grilltallerken, samt en tilleggsklasse for marinader, forteller Tangen.

Også amatører

Deltakerne er en god blanding av profesjonelle kokker og amatører. I fjor vant blant annet et lag fra et reklamebyrå en klasse.

- De var så absolutt amatører, ler Tangen.

Han sier at det gror godt blant grillerne i Norge.

- Folk får større griller og blir mer avanserte. Men vi er best på små kjøttstykker, som pølser og mindre biffer, sier han.

Ett stykke - 21 timer

Tangen har selv vært med på verdensmesterskap i grill, og kunne fortelle at det ble konkurrert i litt andre klasser enn dagens NM.

- I VM grillet vi ett kjøttstykke i 21 timer! forteller han entusiastisk.

Nå er håpet at nordmenn skal ta etter amerikanerne, og bli flinke også på større grillprosjekter. Til tross for at nordmenn ser til utlandet og blir dristigere i sine valg, er det et stykke å gå, ifølge Tangen.

Norgesmesterskapet begynner klokken 12.

Les flere saker fra iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis