Gå til sidens hovedinnhold

Svømte for livet etter flystyrt

Rosanna di Cesare klamret seg til en vinge etter at flyet ble revet i to idet det styrtet i havet utenfor Sicilia lørdag.

Flyet fra Tunisair, med 39 italienske passasjerer om bord, hadde nettopp tatt av fra Bari sydøst i Italia da det styrtet i havet etter å ha fått motorproblemer.

- På et visst tidspunkt innså vi at en av motorene hadde stoppet, sier passasjer Rosanna di Cesare til Reuters fra sykesengen. Hun skulle på ferie til Tunisia med kjæresten sin og moren hans da tragedien skjedde.

- Etter noen minutter, stoppet den andre også, og flyet begynte å miste høyde. Det var som i en film. Plutselig traff vi, og da ble alt sort og flyet delte seg i to, forteller 36-åringen.

Kjæresten også reddet
Sammen med kjæresten klarte hun å svømme ut av flyet.

- Det var grov sjø, og jeg tok tak i en av vingene mens kjæresten min fortsatte å se etter moren sin, sier hun.

Mange passasjerer klarte å holde seg fast i vingene som holdt seg flytende. Andre kavet i bølgene blant baggasje og vrakdeler. 13 mennesker er så langt funnet omkomne, mens tre fremdeles er savnet.

- Jeg så andre passasjerer som ropte på hjelp, de skrek, men jeg kan ikke beskrive hva jeg tenkte i øyeblikket, sier 25 år gamle Gianluca La Forgia til avisen Il Messaggero.

Mindre skader
24 år gamle Roberto Fusco slapp unna flystyrten med mindre skader.

- Jeg tok ut redningsfestene og fulgte alle prosedyrene du hører om på begynnelsen av flyturen og som du tror er ment for andre, sier han.

- Nå vet jeg ikke når jeg kommer til å ta fly igjen.

Piloten fortalte sykehuspersonalet etter at han ble reddet fra vraket at begge motorene hadde sviktet, slik at han ble nødt til å nødlande på havet.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken