Gå til sidens hovedinnhold

Sykehusport stengt - kvinne døde

Akuttmottaket fikk beskjed om at kvinnen var dødssyk. Likevel var porten var stengt da hun ankom.

Den skjebnesvangre kvelden tar den 21 år gamle kvinnen sine faste ADHD-medisiner. I tillegg tar hun smertestillende tabletter for å døyve ryggproblemene. Kombinasjonen førte til pusteproblemer, og jenta besvimer.

Morens samboer ringer 113 og gir beskjed om at han er i ferd med å frakte henne til akutttmottaket i Tønsberg. AMK-operatøren som mottar samtalen varsler akuttmottaket.

Porten stengt
Noen minutter senere ankommer bilen akuttmottaket, men ingen står klare for å ta imot kvinnen, og porten er stengt. Først etter seks til åtte minutter får de komme inn og behandlingen starter, men da har allerede hjertet stanset.

– Hvert sekund er viktig når et hjerte har stoppet. Hvis behandlingen hadde startet 3-4 minutter tidligere kunne utfallet blitt annerledes, sier den avdøde kvinnens far - som selv er lege - til Tønsberg Blad.

«Rød alarm»
Avdelingssjef Odd Helmers på anestesiavdelingen sier til avisen at det må ha oppstått en feil. Dette er en såkalt «rød alarm», som betegner den mest alvorlige situasjonen ved et mottak. Ansvarshavende vakt skal ifølge stillingsinstruksen sørge for at en lege og to sykepleiere tar imot pasienten ved en slik situasjon.

Helsetilsynet har bedt Sykehuset i Vestfold (SiV) komme med en utredning rundt sykehusets og AMK-sentralens behandling av pasienten. Fristen er satt til 1. august for både leger og pårørende.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken