Gå til sidens hovedinnhold

Sykehussjef går av etter journalrot

Administrerende direktør Erik Omland trekker seg som leder for Vestre Viken helseforetak.

I november i fjor ble ledelsen i Vestre Viken helseforetak og ved Sykehuset Asker og Bærum (SAB) varslet om mulig datotriksing.

På en pressekonferanse i Drammen torsdag ettermiddag, tok øverste leder en beslutning som ikke var uventet:

- Gjenopprette tilliten
- For å bidra til å gjenopprette tilliten til Vestre Viken har jeg, ut fra en totalvurdering, kommet fram til at det er nødvendig at jeg som øverste leder i helseforetaket tar ansvar og fratrer min stilling, sier Erik Omland.

- Vestre Viken er et helseforetak med mange dyktige ledere og medarbeidere. Vi er i ferd med å få på plass en meget god organisasjon. Jeg har derfor tro på at Vestre Viken skal lykkes med å nå målene som er satt, sier Omland.

Helseforetakets egen gjennomgang viser at rotet ved sykehuset har fått konsekvenser for minst tre pasienter, ved at deres liv trolig er forkortet.

Viseadministrerende tar over
I en pressemelding torsdag kveld melder styret at de har konstituert Runar Nygård som administrerende direktør for Vestre Viken helseforetak inntil videre.

Runar Nygård er Viseadministrerende direktør med ansvar for økonomi og finans i Vestre Viken helseforetak.

Styret har oppnevnt et arbeidsutvalg som skal legge fram et forslag til organisering av arbeidet med ansettelse av ny administrerende direktør.

Les også: Sykehussjef må gå

Styreleder for Vestre Viken helseforetak Bente Mejdell sier hun beklager at Erik Omland går av.

- Modig
- Dette er en modig beslutning, som viser at Erik Omland tar ansvar. Jeg er glad for at han på denne måten setter helseforetaket foran egen stilling og posisjon, sier styreleder Bente Mejdell.

- Verken helsetilsynet eller politiet er ferdige med sine undersøkelser. Som styreleder vil jeg i det videre arbeidet gjøre alt som står i min makt for å bidra til at vi kommer til bunns i saken. Vi skal arbeide systematisk og grundig slik at pasienter og befolkningen igjen kan være helt trygge på at de får et godt og riktig tilbud ved alle sykehusene i Vestre Viken, sier Bente Mejdell.

Styret vil på møte senere i ettermiddag oppnevne en fungerende administrerende direktør for helseforetaket.

- Hadde Omland noe valg?
- Styremøtet starter klokken 16 og er ventet å vare i tre timer, sier kommunikasjonssjef Jo Heldaas i Vestre Viken til Nettavisen.

Heldaas vil ikke svare på spørsmål knyttet til om Omland hadde noe annet valg enn å trekke seg.

29. januar ble det kjent at avtalen mellom Vestre Viken helseforetak og avdelingssjefen ved kirurgisk avdeling på Sykehuset Asker og Bærum, Eilert Ottesen, var lovstridig.

Les også: Sykehussjef må gå

Ottesen avsluttet sitt arbeidsforhold ved sykehuset 31. mars.

Sykehuset Asker og Bærum er en del av Vestre Viken helseforetak, .som ble etablert 1. juli 2009 ved at Sykehuset Buskerud, Ringerike sykehus, Kongsberg sykehus og Sykehuset Asker og Bærum ble slått sammen til Vestre Viken HF.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken