Gå til sidens hovedinnhold

Sykepleier stjal 8860 tabletter

Tyveri og misbruk av piller er hovedårsaken til at 25 sykepleiere mistet autorisasjonen sin i fjor. En av dem innrømmer å ha stjålet nærmere 9.000 tabletter.

Den aktuelle sykepleieren er domfelt for tyveri av minst 8.860 tabletter, og fikk sin autorisasjon tilbakekalt av Helsetilsynet.

I tilbakekallingen fremgår det at vedkommende også har innrømmet bruk av et betydelig antall av disse tablettene under arbeid.

Her er oversikten over pillene sykepleieren stjal:

¿ 2.700 stk Somadril
¿ 2.500 stk. Paralgin Forte
¿ 2.000 stk. Paralgin Major
¿ 1.000 stk. Sobril
¿ 200 stk Valium
¿ 100 stk. Alopam
¿ 100 stk. Imovane
¿ 100 stk. Stesolid
¿ 90 stk Rohypnol
¿ 70 stk. Sobril

Den samme sykepleieren ble også dømt for å ha stjålet 10.500 kroner av pasienters penger. Pleieren tok ut penger fra pasientenes konto, men stakk mesteparten av summen i egen lomme.

Helsetilsynet mener pilletyveri og misbruk av disse er blitt et hverdagsproblem ved norske sykehus. Man regner med at svært mange norske sykepleiere har rusproblemer og stjeler medikamenter fra arbeidsgiveren. I fjor mistet i alt 60 personer autorisasjonen. Av disse er 25 sykepleiere.

Østfold sykehus i Fredrikstad er trolig det eneste sykehuset i landet som har gjennomført en grundig vareopptelling i medisinskapet, melder TV 2 Nyhetene.

Resultatet etter vareopptellingen er nedslående. Ved en avdeling var halvparten av de svært kraftige smertestillende tablettene Pinex Forte borte. En annen avdeling kunne ikke gjøre rede for en tredjedel av Sobril-beholdningen.

Sykehuset ønsker ikke å spekulere i hvorfor tablettene er borte, men nå skal det bli slutt på svinnet.

Frem mot sommeren skal alle beroligende og smertestillende medisiner bli overvåket like strengt som narkotiske midler. Måler er å finne årsaken til pillesvinnet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken