Gå til sidens hovedinnhold

Synes du synd på ham, Balotelli?

Sterk prestasjon av Manchester City.

PORTO - MAN CITY 1-2:

Manchester City leder Premier League så langt denne sesongen, men de lyseblås første møte med Champions League ble ikke like trivelig.

Laget havnet i en tøff gruppe og endte til slutt som nummer tre. Dermed måtte Roberto Mancinis menn ta til takke med Europa League denne vinteren og våren.

Den nest gjeveste europacupen kan for så vidt være tøft nok det. Torsdag ventet alltid sterke Porto på bortebane. Portugiserne vant turneringen sist sesong.

- Var sjanseløse
City kom tidlig under, men slo sterkt tilbake i andre omgang og snudde kampen. Et selvmål av Alvaro Pereira og en fulltreffer av Sergio Agüero sikret seieren.

Ved 1-1-målet var også Mario Balotelli involvert. Spissen har en egen evne til å komme i fokus, men denne gangen så det mest ut som han syntes synd på selvmålscorer Pereira.

Spissen nektet selvfølgelig å juble da ballen gikk inn bak Porto-keeper Helton.

- Jeg synes vi spilte veldig bra. Vi hadde sjanser i begge omganger og var uheldige som ikke fikk utelling allerede før pause, sier Roberto Mancini til Viasat.

- Vi spilte slik vi vet vi kan. Vi var kanskje bedre i andre enn i første, men vi har gode hele kampen. Porto hadde ingen sjansen og det sier litt, for Porto er et bra lag.

Hulk & Varela
Det ble en underholdende første omgang i Portugal, der begge lag kom til gode sjanser. Det var imidlertid bare ett av lagene som kunne gå i garderoben med mål i bagasjen.

Det var City som fikk den første store sjansen og den kom da David Silva viste fram hovmesterblikket og serverte ballen til Samir Nasri. Avslutningen fra franskmannen var imidlertid for svak.

Etter 27 minutter var det i stedet vertene som tok ledelsen og Hulk var sentral. De store brassen slo et godt og lavt innlegg fra kanten og inne i feltet tok Silvestre Varela godt vare på sjansen.

Like etter scoringen fikk Mario Balotelli en gylden mulighet til å utligne. Italieneren ble spilt helt mutters alene igjennom med keeper, men brukte lang tid og Helton reddet avslutningen.

Flere mål ble det altså ikke i løpet av de første 45 minuttene og da lyden lød fra fløyta til pipeblåseren for pause, kunne Porto glede seg mest over resultatet.

City snudde det
Andre omgang startet med at City banket ballen i stolpen etter et flott angrep. Micah Richards ladet kanoen og ballen smalt i treverket. Det så ikke ut til at Portos keeper hadde kontroll.

Gjestene var alt i alt langt bedre med i kampen etter pause og allerede etter 55 minutter skulle de lyseblå få uttelling.

En lang ball av Yaya Toure ble jaget av Balotelli. Spissen traff imidlertid bare ryggen til Alvaro Pereira. Ballen traff også Pereira og utmanøvrerte keeper Helton. Et «flott» selvmål av Porto.

Selv om Balotelli var sterkt involvert i scoringen holdt han seg for god til å juble. I karakteristisk stil sto han og stirret, mens lagkameratene kom bort for å gratulere.

Og på tampen av oppgjøret skulle avgjørelsen falle. Den store helten ble innbytter Sergio Agüero. Porto mistet ballen og Nasri spilte til Toure.

Alene med keeper slo mannen fra Elfenbenskysten på tvers til argentineren, som enkelt kunne rulle inn 2-1. Dermed har City et strålende utgangspunkt før returen om én uke.

Kommentarer til denne saken