Gå til sidens hovedinnhold

-Ta regninga, Jens!

Det er en skandale hvis regjeringen lar private som Petter Stordalen bygge det påbegynte sykehotellet ved Radiumhospitalet, mener LO i Oslo.

- Private aktører som Petter Stordalen og Arthur Buchardt driver ikke veldedighet. De vil tjene penger på sykehotellprosjektet, sier lederen av LO i Oslo, Kleiv Fiskvik til Nettavisen.

Betent sakfor Jens
Med kravet fra LO øker presset på regjeringen i den svært betente sykehotell-saken. Styret i Helse Sør-Øst stoppet i april det påbegynte sykehotellet fordi fordi utbyggingen ikke var formelt forankret.

Nå har åtte til ti private aktører meldt sin interesse om å drive sykehushotell, og har fått frist til klokken 20.00 tirsdag med å levere sine forslag til løsning.

- Skader regjeringen
Men Fiskvik advarer regjeringen mot å si ja takk til tilbudet fra private. Han har ikke noen tro på at private hotelleiere vil sørge for at pasienthotellet drives gratis for staten.

-Til syvende og sist er det staten som må betale for hotellet. Derfor er det nødvendig og riktig at staten står for byggingen og driver og eier det. Det forundrer meg sterkt at ikke Helse- og omsorgsdepartementet har grepet inn ennå. Dettte er bare snakk om småpenger, sier han.

- Vil saken skade regjeringen?

- Den skader regjeringen hver dag. Det er veldig rart at dette skjer med en rødgrønn regjering. Jeg forstår at opposisjonen vil ta opp saken i Stortinget, sier Fiskvik.

Styret i Helse Sør-Øst skal ha et ekstraordinært styremøte på telefon tirsdag klokka 18.00.

Flere møter
Styret for Rikshospitalet skal så ha et møte onsdag om saken klokka 12.00, opplyser informasjonsdirektør Gunn Kristin Sande ved Helse Sør-Øst til Nettavisen.

- Hvis det blir aktuelt at private skal gå inn i saken vil det bli anbudsrunde og konkurranseutsetting på vanlig måte. Fristen som er satt for de private aktørene tirsdag klokka 20.00 er for å så raskt som mulig få se hvilke løsninger som kan være aktuelle, sier Sande.

Høyres Inge Lønning har sagt at han ønsker en åpen høring i Stortinget om sykehotellsaken, spesielt i forhold til å få fram helse- og omsorgsminister Sylvia Brustads (Ap) rolle i saken.

Utbyggeren Peab har allerede varslet et erstatningskrav på 28 millioner kroner etter at Helse Sør-Øst stoppet byggingen.

Kommentarer til denne saken