Italia U21 viste styrke i 4-0-nedsablingen av Israel i fotball-EM lørdag. Seieren sendte Norge nærmere semifinalen.

Italia leder gruppen med seks poeng etter to kamper og har sikret semifinalebilletten. Riccardo Saponara åpnet scoringsballet mot Israel etter 17 minutter, og da vertene fikk Eyal Golasa utvist i det 37. minuttet, raknet det.

Manolo Gabbiadini dunket inn 2-0 fra 16-metersstreken like før pause. Noen minutter senere gjorde han sitt andre mål for kvelden og punkterte kampen. Alessandro Florenzi fikk æren av å sette inn den siste scoringen 20 minutter før slutt.

– Vi har nådd målet vi satte oss før turneringen, og det var viktig. Nå har vi klatret til steg nummer to, så får vi se hva vi klarer der, sa Italias landslagssjef Devis Mangia ifølge La Gazetta dello Sport.

Fra før står Italia bokført med en 1-0-seier over England. Blåtrøyene møter et tent norsk lag i siste kamp i gruppespillet.

Norge slo England 3-1 lørdag og er på god vei mot semifinalen. Kun tap for Italia kombinert med israelsk storseier over engelskmennene kan sende Tor Ole Skulleruds elever hjem.

Om Norge skulle tape knepent for Italia, er det høyst usannsynlig at semifinaleplassen ryker. Men skulle det for eksempel bli 0-3-tap mens Israel vinner 4-1, går sistnevnte videre.

Saponara, som scoret 1-0-målet før han ble klippet ned av Golasa, konsentrerte seg om italienernes lagmoral.

– Det var en flott forestilling av hele laget. Det er dette vi må gjenta. Vi er en fantastisk gruppe, og nå fikk vi vist det på banen, sa EM-debutanten. (©NTB)