Gå til sidens hovedinnhold

Takker engelsk fotball

Vicente Del Bosque gir Premier League mye av æren for at Spania er verdens beste landslag.

Spania ble europeisk mester i fotball i 2008 og rangeres for tiden som verdens beste landslag av Fifa.

Årsaken til suksessen er at mange sentrale spillere til daglig holder til i Premier League, mener landslagssjef Vicente Del Bosque.

- Det at spanske spillere reiser utenlands, spesielt til England, er en av faktorene som har løftet Spania. Det er seks spillere i den spanske troppen som spiller i England nå, og det har hjulpet dem til å forbedre seg mye, sier Del Bosque ifølge Reuters.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Hans spanske landslag vant 5-0 over New Zealand i sin første kamp i prøve-VM, og sikrer avansement til semifinalen med seier over Irak på onsdag. Fernando Torres, som scoret et ekte hat trick mot New Zealand, er en av fem spillere i Liverpool som er med til Sør-Afrika og denne turneringen. De fire andre er Pepe Reina, Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa og Albert Riera.

I tillegg spiller Cesc Fabregas til daglig for Arsenal, mens Gerard Pique tidligere var i stallen til Manchester United.

- For 40-50 år siden spilte Spania en engelsk type fotball, men slik er det ikke i dag. I stedet lærer spillerne nye ting i England og andre land de har vært. De har større taktiske ferdigheter, de blomstrer som mennesker og er mer modne enn tidligere, og dette er definitivt noe som var viktig i oppbyggingen av dette laget, mener Del Bosque.

Spania har spilt 33 landskamper uten tap og er bare to unna å tangere rekorden til Brasil.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken