Gå til sidens hovedinnhold

Takker Gud for Sharons slag

Mens Israels statsminister Ariel Sharon kjemper for livet etter et massivt slag, jubler enkelte palestinere.

Reaksjonene på nyheten om Ariels Sharon alvorlige slag tilstand er blandede. Fra en del av den palestinske befolkningen er nyheten blitt mottatt som et gledesbudskap.

- Vi sier det ærlig, at Gud er stor og er i stand til å ta hevn på denne slakteren. Vi takker Gud for den gaven han har gitt oss dette nye året, sier Ahmed Jibril, leder for den Syria-støttede palestinske gruppen Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command til nyhetsbyrået Associated Press.

Fotobyråer sender også bilder av jublende palestinske skolebarn i Libanon.

Sharons har stått for en hard linje i forhold til palestinerne, og hans forhold til folkegruppen ble ekstra betent etter at han i 1982, som forsvarsminister, ble holdt ansvarlig for massakre i palestinske flyktningeleirer i Libanon.

Likevel er ikke den palestinske gleden i dag entydig, for Sharon har det siste året stått i spissen for en fredsprosess, som blant annet har medført at Israel med makt fjernet jødiske bosettere fra Gaza-stripen.

Mange spekulerer i om at mer konservative israelske politikere får makten hvis Sharon ikke kommer tilbake til politikken, og dette kan gjøre situasjonen enda verre for palestinerne.

- En levende Sharon er bedre for palestinerne nå, til tross for alle forbrytelsene han har begått mot oss, sier kommentatoren Ghazi al-Saadi til TV-kanalen Al-Arabiya, ifølge Associated Press. Han sa at Sharon er den første israelske lederen som har gitt opp å hevde at Israel har rett til alle palestinske områder.

Den moderate lederen for de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmud Abbas, sier han ønsker Sharon god bedring.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken