Gå til sidens hovedinnhold

Taksameteret på for Sandviken

I går startet dagbøtene på 10.000 kroner for Sandviken sykehus, og ledelsen tror ikke de klarer å ordne opp på flere uker.

(iBergen.no ): I så fall kan bøtene vokse seg opp i flere hundre tusen kroner før sykehuset får rettet opp i forholdene på sikkerhetsavdelingen, skriver Bergens Tidende.

Arbeidstilsynet har pålagt Sandviken sykehus dagbøter på 10.000 kroner grunnet de dårlige arbeidsforholdene for de ansatte som jobber på sikkerhetsavdelingen. Verken styreleder Ranveig Frøiland eller administrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, kan garantere at helsefortakene kommer så langt i opprydningsarbeidet at bøtene slutter å tikke inn før i slutten av januar.

Kvinnsland tok over direktørjobben i Helse Bergen i går, og de turbulente arbeidsforholdene var en av de første sakene han måtte gripe fatt i. Han vil nå sette i gang individuelle samtaler med hver enkelt av de nærmere 100 ansatte, for å få et fullstendig bilde av hvordan de oppfatter forholdene.

Sykehuset har hatt en rekke uheldige rømningsepisoder, og i sommer drepte en rømt pasient Ingvild Myking på Hylkje .

Sandviken sykehus er det eneste sykehus som er blitt avkrevd dagbøter etter det landsomfattende tilsynet Arbeidstilsynet gjennomførte i 2005. Styreleder Frøiland beklager at det har skjedd.

- Vi kom ikke raskt nok i gang med ryddejobben. Vi setter nå i verk alle tiltak som er nødvendige for å rette opp manglene som Arbeidstilsynet har påpekt, sier Frøiland til BT.

I mellomtiden går takstameteret.

Les flere nyheter på iBergen.no .

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte