Gå til sidens hovedinnhold

Taliban-soldater drept

Minst 16 mistenkte taliban-soldater skal være drept i Afghanistan og Pakistan onsdag og torsdag.

Minst fire mistenkte taliban-soldater ble drept onsdag da helikopter fra den amerikanskledete styrken i Afghanistan angrep et kjøretøy.

Helikopterangrep
Hendelsen fant sted onsdag i Nish-området 60 kilometer nord for den tidligere taliban-bastionen Kandahar. Det opplyser en tjenestemann fra det afghanske utenriksministeriet i Spin Boldak ifølge Reuters.

Talsmannen sa at taliban-soldatene var på vei tilbake fra Uruzgan-provinsen etter sammenstøt med afghanske styrker der.

Afghanske tap
Også afghanske styrker led tap natt til torsdag. To afghanske ungdommer og åtte afghanske regjeringssoldater ble drept i et bakholdsangrep nord for Kandahar natt til torsdag, opplyser politiet i landet ifølge AFP-NTB.

Soldatene patruljerte med to stridsvogner i Nesh-distriktet, rundt 100 kilometer nord for Kandahar, da de ble angrepet i landsbyen Dar-i-Nur, sier politiet.

Pakistanske styrker
Torsdag kom det meldinger om at styrker fra den pakistanske hæren drepte 12 mistenkte soldater tilknyttet Taliban og al-Qaida i en operasjon noen hundre meter fra den afghanske grensen. I tillegg skal ti personer være tatt til fange.

Rundt 300 mennesker er drept i voldshandlinger siden tidlig i august. Perioden er den blodigste siden taliban-regimet falt sent i 2001. 11.500 soldater er i landet under amerikansk kommando.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler