Gå til sidens hovedinnhold

Tallene viser at Tutta aldri har vært bedre

Men det norske golfesset jubler ikke.

Suzann Pettersen er nettopp ferdig med en kjempesesong der hun vant fem ganger, brøt magisk pengegrense og hadde bedre score enn noen gang tidligere.

Tutta klarte derimot ikke å skyve verdensener Park In-bee fra Sør-Korea ned fra tronen, men er veldig godt rustet for å klare det når den nye sesongen starter etter nyttår.

32-åringen er bare 0,71 poeng bak Park, og det er ikke mye som skal til før hun blir den første norske som topper verdensrankingen i golf.

Tallenes tale er også klar: Tutta har aldri vært en bedre golfspiller enn hun er akkurat nå.

I 2013 brøt hun den magiske 70-grensen for gjennomsnittlig antall slag for første gang. Med 69,696 slag i snitt per runde var bare amerikanske Stacy Lewis marginalt bedre enn henne.

Har puttet bedre
På pengelista ble hun nummer to bak Park, og ble den sjette i historien som passerte to millioner dollar (12,2 millioner norske kroner) på en sesong. Dermed følger hun i fotsporene til Annika Sörenstam, Lorena Ochoa, Karrie Webb, Yani Tseng og Park In-bee.

Puttingen har vært Tuttas akilleshæl i store deler av karrieren og ødela blant annet under British Open på St. Andrews i august.

Likevel viser statistikken at Tutta er fjerde best på LPGA-touren til å putte når hun treffer greenen på korrekt antall slag med 1,759 putter per green. På antall putter har hun likevel en del å hente. I den kategorien ble hun nummer 48 med 29,82 putter per runde.

Med fire titler på LPGA-touren var bare Park bedre enn henne med seks, men sørkoreaneren sluknet etter juni og i høst var Tutta tourens klart beste spiller.

I tillegg til fire seirer på LPGA-touren vant Tutta også én tittel på europatouren, og hun var også sentral da Europa knuste USA i Solheim Cup i august.

Hun har ligget blant de ti beste på verdensrankingen i 338 uker, eller nesten seks og et halvt år. Det er ingen andre i nærheten av.

- En solid sesong
Tutta selv sa følgende om sesongen da NTB snakket med henne etter sesongavslutningen den siste søndagen i november:

- Det har vært en solid sesong. Når jeg har en fantastisk sesong, skal jeg fortelle deg det.

I tiden framover dreier det meste seg om å bli klar til 2014.

- Jeg skal nok gjøre noen små justeringer, men ikke så mye. Det blir ikke noe hokus pokus, sier hun.

Den første turneringen på LPGA-touren neste år spilles på Bahamas fra 23. til 26. januar. (©NTB)

Kommentarer til denne saken