Gå til sidens hovedinnhold

Tamiler lammet kollektivtrafikken

Hundrevis av demonstranter stoppet trikker og busser i Oslo sentrum.

Flere hundre tamiler samlet seg i kveld i Stortingsgata i Oslo sentrum og stanset kollektivtrafikken.

Ved 21.30-tiden er stemningen amper, men demonstrasjonen ser så langt ut til å gå fredelig for seg.

Demonstrantene vil at regjeringen skal komme med et løfte om at den vil gjøre noe i forhold til situasjonen på Sri Lanka. De har også varslet en sultestreik foran Stortinget.

- Tusenvis blir drept i Sri Lanka. Vi vil at Norge skal gripe inn. Familier, barn og kvinner blir drept, sier en av demonstrantene til Nettavisen.

Nyhetsbyråene meldte søndag at 420 tamiltigre hadde blitt drept i helgens kamper. President Mahinda Rajapaksa ba i går også LTTE om å overgi seg.

- Dere har ingen andre alternativer enn å legge ned våpnene og overgi dere sammen resten av deres hjernevaskede kader. Det er nå på tide at dere frigir de tamilske sivile og lar dem leve i fred og harmoni, skal presidenten ha uttalt.

Har du et tips om saken? ring Nettavisen på 2100 6010, eller send en mail til vaktsjef@nettavisen.no

Politiet fikk melding om demonstrasjonen klokken 20 mandag kveld.

- Det jeg har fått melding om er at det er hindring av offentlig kommunikasjon, trikker og busser, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen klokken 20.50.

Demonstrantene roper slagord og bærer plakater og bannere der det står «Send mat og medisiner til tamilene» og «Hør våre skrik».

- Skjønner at de reagerer
Utviklingsministerens departement sier de forstår godt at tamilene demonstrerer.

- Vi skjønner veldig godt at tamilene er fortvilte, og at de gir uttrykk for det. Det er en veldig fortvilt situasjon på Sri Lanka nå, og veldig mange lider, sier Trond Viken, som er informasjonssjef for Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, til Nettavisen.

Viken forteller at Norge gjør mye for å bedre situasjonen for tamilene.

- Vi gjør mye, men det hjelper dessverre ikke. Vi har direkte kontakt med begge parter i konflikten. I tillegg jobber vi sammen med det internasjonale samfunnet og andre land for å påvirke både regjering og de tamilske tigrene slik at de skal diskutere rettigheter til sivilbefolkningen, sier han.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken