Gå til sidens hovedinnhold

-Tamiltigrene står bak

Srilankiske myndigheter hevder at Tamiltigrene (LTTE) står bak det voldelige sammenstøtet i Oslo søndag.

I en pressemelding fra forsvarsdepartementet på Sri Lanka står det at to personer er skadd, og en person er død etter sammenstøtet på Kalbakken i Oslo.

Departementet navngir også de skadde, og sier at de alle tre har vært krigere i hæren til Tamiltigrene. Myndighetene i Sri Lanka er kjent for å komme med sterke påstander mot motstandsbevegelsen LTTE når noe skjer i Norge. Tidligere har de blitt knyttet til skytingen mot huset til Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud. Noe som ikke har vært tema i den norske etterforskningen.

Den regjeringsvennlige avisen Asian Tribune hevder at det er Tamiltigrene som det blodige sammenstøtet på Kalbakken søndag.

Sterke påstander
Avisen viser til uttalelser fra styremedlem Balasingham Yogarajah i Norsk tamilsk forum, som også er bystyremedlem for Arbeiderpartiet.

«Norge er midt i en valgkamp, og det er dårlige nyheter for Arbeiderpartiet og deres LTTE (tamiltigrene red. anm.)-supporter Yogarajah Balasingham. LTTE-lederen Balasingham sier at skytingen har skadet tamilenes anseelse i år fremover, og han forsøkte å legge skylden alene på ikke-norske tamiler som kommer fra andre land. Balasingham har ikke innrømmet at dette er en intern LTTE-krangel mellom to fraksjoner i LTTE» skriver avisen.

Avisen skriver videre at Norge hittil har vært et sted der Tamiltigrene ikke har drevet med mafiavirksomhet, men at dette er i ferd med å forandre seg.

Yogarajah Balisingham avviser overfor Nettavisen at dette har noe med LTTE å gjøre.

- Dette er bare usannheter. Jeg er helt sikker på at dette ikke har noe med LTTE å gjøre, sier han og fortsetter.

- Spørsmålet man bør stille seg, er hvem som har interesse av å initiere en slik brutal hendelse, og dermed ødelegge tamilenes rykte i Norge, sier Balisingham.

Kontroll med pengene
Nesten alle tamilene Nettavisen snakket med mandag, tvilte på at konflikten søndag hadde politiske sider. Kilden som navnga gjenglederne overfor Nettavisen, sier at ungdommene som er tilknyttet gjengene ikke er politisk aktive.

En srilankisk person som driver en større forretningsvirksomhet i Oslo, sa derimot til Nettavisen at konflikten på Kalbakken har sitt utspring i konflikten innad i Tamiltigrene på Sri-Lanka.

- De kjemper om makten, og de kjemper om penger. Mange tamiler i Norge sender penger til Tamiltigrene, og mange bedrifter gir en del av overskuddet til LTTE. Jeg har selv blitt forsøkt presset til å gi penger. Dette er menneskene som norske myndigheter gir sin støtte til, sier mannen til Nettavisen.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere