Gå til sidens hovedinnhold

Tanks mot skogbrann

Stridsvogner, helikoptre og bønder med møkkaspredere er satt inn i kampen mot flammene i Hedmark. Skogbrannen er fremdeles ute av kontroll.

Brannmannskapene har ikke kontroll over en skogbrann som har herjet langs riksvei 24 i Stange i Hedmark siden 12-tiden tirsdag. Et område på mellom seks og ni kvadratkilometer står i flammer.

- Her drives det iherdig slokkingsarbeid med traktorer, møkkaspredere, helikoptre og tanks, sier informasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Kari Anne Dobloug, til TV 2 Nettavisen.

Hun befant seg klokken 21 ved et hytteområde ved Harasjøen der brannen nå er slukket.

- Men vi har ikke kontroll over brannen i sin helhet. Det brenner på flere områder her, sier informasjonslederen.

En av hyttene ble totalskadd av flammene. I tillegg har noen koier blitt ødelagt av flammene. Ingen personer er i fare, men et småbruk er blitt evakuert.

- De få fastboende som bor i området er ikke truet av brannen, men røykutviklingen kan være ubehagelig, sier Dobloug.

50 brannmannskaper ble først satt inn i slokkingsarbeidet. De har fått støtte fra Sivilforsvaret, Forsvaret, skogsarbeidere og gårdbrukere med møkkaspredere.

- Forsvaret kommer med to store tanks som skal være med å lage branngater, samt helikoptre, forteller Dobloug.

Det blåser kraftig i området, og brannmannskapene håper nå vinden vil løye slik at brannen ikke sprer seg ytterligere.Røyken blir ført så langt med vinddragene at folk så langt unna som i Elverum har ringt politiet fordi de trodde det brant rett i nærheten av dem.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken