Gå til sidens hovedinnhold

Tappet Vannverket i 30 år

Vannverksdirektøren har tappet selskapene helt siden 70-tallet. Det er konklusjonen i granskningsrapporten av Nedre Romerike Vannverk.

I dag la Nedre Romerike Distriktsrevisjon frem en foreløpig rapport som avdekker omfattende irregulære forhold og misligheter i Nedre Romerike Vannverk (NRV) og Sentralrenseanlegget RA-2. Både ledelsen, styrene og revisjonsselskapet får hard kritikk, skriver Aftenposten.

Vannverket tok regningen
Granskingen ble satt i gang i 30. september i fjor, og viser at vannverksdirektør Ivar T. Henriksen og nærstående selskaper hadde betydelige inntekter ved overfakturering og/eller fiktiv fakturering til selskapene NRV/RA2 via selskapenes leverandører.

Det er funnet eksempler på tapping av midler fra selskapene helt fra 1970-tallet og fram til 2005. Vannverket tok regningen for oppdrag som ble utført for Henriksen privat, ifølge NRK Østlandssendingen.

Refser styret
Rapporten viser også at entreprenøren Peab fikk oppdrag fra vannverksselskapene i strid med lov om offentlige anskaffelser. De fleste av oppdragene ble utført uten skriftlige avtaler, og hadde en verdi på 125 millioner kroner. Styrene får refs for usedvanlig slapp kontroll og vesentlige svakheter ved revisjonen. Styremedlemmer i NRV/RA2 visste ikke engang at Ivar T. Henriksens sønn Pål H. Henriksen var ansatt i selskapene.

Forsikringssvindel
Romerikes Blad skriver at Henriksen gav uriktige opplysninger til Gjensidige Forsikring og innkasserte rundt 1,5 millioner kroner til sin private bankkonto i skadeoppgjøret etter brannen i Eilert Støen AS' lokaler i Enebakk.

Ivar T. Henriksen og sønnen Pål er permittert fra sine stillinger og siktet for grov økonomisk utroskap. Økokrim har ikke avsluttet sin etterforskning.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken