Gå til sidens hovedinnhold

Tapre Tromsø måtte gi tapt

Ny, norsk nedtur i Europa League.

BESIKTAS - TROMSØ 2-0: (3-2 sammenlagt):

Besiktas er en av Tyrkias beste fotballklubber og har lange tradisjoner i europacupen.

Klubben har profiler som Hugo Almeida, Manuel Fernandes, Gökhan Töre, Julien Escude, brassen Dentinho og Atiba Hutchinson i stallen.

Likevel klarte Tromsø et meget sterkt 2-1-resultatet mot tyrkerne hjemme på Alfheim i første møte mellom de to lagene i kvalifiseringen til Europa League.

I heksegryta i Istanbul skulle det imidlertid bli verre og det ble til slutt 2-0-tap.

- Jeg sitter igjen med stolthetsfølelsen etter denne kampen. Vi kommer til en av Europas tøffeste hjemmebaner og har to store sjanser for å sikre ekstraomganger mot slutten, sa Christensen til iTromsø.

To kjappe mål
Laget fra Nord-Norge kom under et enormt press tidlig i kampen, men spilte godt defensivt og holdt vertene på avstand lenge. Til pause sto det fortsatt 0-0.

Det koster imidlertid å forsvare seg med nebb og klør. I det 52. minutt klarte ikke lenger Tromsø stå imot. Og det var stjernespiss Hugo Almeida som fant nettet.

Tidligere Portsmouth-spiller Manuel Fernandes slo et frispark inn i feltet og med et lite hodestøt satte Almeida keeper Marcus Sahlman ut av spill og det var 1-0.

Bare to minutters enere satt den igjen for hjemmelaget.

Denne gangen var det tidligere Chelsea-unggutt Gökhan Töre som var arkitekt og la ballen til rette for Oguzhan Özyakup. Han tok med seg ballen og satte inn 2-0.

Ledelsen holdt seg kampen ut, noe som betyr at Tromsø måtte ta farvel med europacupspill for denne gang.

Bommet grovt
Tromsø hadde imidlertid sine sjanser, og helt på tampen kunne Thomas Drage fikset ekstraomganger, da han fikk en gedigen sjanse, men bommet på åpent mål.

I høst blir trolig i stedet en kamp mot nedrykk fra Tippeligaen for Tromsø i høst. Laget ligger på 13.-plass på tabellen med 21 poeng fra 21 kamper.

Det skal imidlertid også nevnes at Besiktas kan bli utestengt fra Europa League, som en følge av anklager om kampfiksing. Saken er for tiden oppe i Idrettens voldgiftsrett (CAS), og om anken til den tyriske klubben ikke når fram der, vil klubben bli utestengt. Den tyrkiske klubben Fenerbahce ble nylig utestengt på grunn av lignende omstendigheter.

Blir Besiktas dømt vil den ledige plassen tilfalle Tromsø.

P.S. Tromsø kan også få avansement til Europa League på loddtrekning, siden tyrkiske Fenerbahce er kastet ut av turneringen. Det samme gjelder for Molde, som røk ut av kvalifiseringen mot Rubin Kazan tidligere torsdag.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken