Gå til sidens hovedinnhold

Tapte 10-1 - likevel scoret hun tre mål

Angie Ponce med en kamp hun sent vil glemme.

SVEITS - ECUADOR 10-1:

For en kveld det ble for Angie Ponce fredag. Venstrebacken scoret tidenes første VM-mål for to nasjoner: Først Sveits, så Ecuador.

Til sammen scoret hun tre ganger, men uheldigvis bare en gang i riktig mål. Det ble neppe noen løssluppen feiring etter at hennes Ecuador ble slått 10-1.

Hennes straffespark i det 64. minutt var Ecuadors første mål i et VM-sluttspill for kvinner noensinne, men da ledet Sveits allerede 7-0 i en kamp full av rekorder.

Sveits gikk mål- og poengløs av banen i sin første kamp i Canada-VM, men VM-debutanten fikk sin første scoring da Ponce satte et innlegg fra Fabienne Hamm i eget mål i det 24. minutt. Første sveitser som scoret var Eseosa Aigbogun, som gjorde 2-0 med første omgangs siste spark på ballen.

– Jeg vil ikke virke arrogant, men jeg var veldig misfornøyd med første omgang, sa sveitsernes landslagssjef Martina Voss-Tecklenburg.

Også Ponce gjorde på sin måte hattrick. Sju minutter etter at hun reduserte på straffe, gjorde hun selvmål igjen.

Resultatet er tangering av den mest målrike kamp i kvinne-VM noensinne. Tyskland slo Argentina 11-0 i 2007.

Ecuador tapte 0-6 for Kamerun i sin første kamp og peker seg ut som VMs sannsynligvis svakeste lag. Ponce og lagvenninnene gleder seg neppe veldig til sin siste gruppekamp mot verdensmester Japan.

– Vi er fortsatt optimister, sa Ecuadors 26-årige landslagssjef Vanessa Arauz.

Kamerun skapte mange store sjanser, men først i siste ordinære minutt slapp Japan inn sitt første baklengsmål i VM. Innbytter Ajara Nchout ble flott framspilt og scoret via keepers fot og stolpen.

På overtid hadde Gaëlle Enganamouit en avslutning i stolpen. FIFA-statistikken viste 20-4 til Kamerun i avslutninger, og det var slett ingen enkel seier for favoritten.

Kamerun kan tross tapet gjøre seg store håp om å ta seg videre i VM. Kampen mot Sveits blir et oppgjør om 2.-plassen der sveitserne greier seg med uavgjort. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken