Gå til sidens hovedinnhold

Tapte 3,3 mill på feil underskrift

Feil underskrift koster Austevoll kommune 3,3 millioner kroner. Staten nekter å betale ut penger til funksjonshemmede når papirene ikke er riktig utfylt.

Men etter at fylkesmannen i Hordaland nå har bedt kommunalminister Erna Solberg se i nåde til den fattige kommunen, skal hun vurdere saken på nytt:

- Mangelen på denne underskriften koster oss 3,3 millioner neste år, sier Helge Andre Njåstad, ordfører i Austevoll, til TV 2 Nyhetene.

Landets yngste ordfører er vantro over at staten holder igjen 3,3 millioner i tilskudd, etter at en vernepleier skrev under i stedet for en lege da kommunen oppga antall psykisk utviklingshemmede.

- Vi blir veldig frustrert og jeg har egentlig aldri trodd at systemet skulle være så firkantet at feil underskrift skulle koste tre millioner, sier han til TV 2 Nyhetene.

- Det er ikke så enkelt å si at det bare manglet en underskrift. Austevoll kommune har unnlatt å følge opp tilbakerapportering på at de faktisk har gjort feil og de har unnlatt å følge opp rapport om hvor mange vi har registrert som godkjente psykisk funksjonshemmede i kommunen, sier kommunalminister Erna Solberg til TV 2 Nyhetene.

For kun de som ble oppgitt av lege får tilskudd, men det oppdaget kommunen først etter at pengene var fordelt.

- Vi ser at vi burde hatt bedre orden på vår del av papirene, men uansett så er det sånn at dette nå er rettet opp. Vi har dokumentert det vi skulle, og har aldri rapportert feil i forhold til antall psykisk utviklingshemmede, sier helse- og sosialsjef i kommunen, Arve Eilif Sunde, til TV 2 Nyhetene.

I alt fire kommuner har bommet på rapporteringen, og konsekvensen blir ekstra stor for den fattige kommunen Austevoll.

- Vi tjener jo én million på å legge ned en barneskole og vi har ikke flere skoler å legge ned. Boten er tre barneskoler som vi ikke har, fortviler ordføreren.

Og etter at fylkesmannen ba Solberg se i nåde til kommunen som må bruke kassakreditt til lønninger, får saken ny vurdering.

- Fordi utslaget er så stort for Austevoll og et par andre kommuner skal vi se om vi kan gå noe opp i den delvise kompensasjonen, lover Solberg.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag