Etter bevegelser i bakken på Klæbu de siste dagene, fryktes det nå for kvikkleireras.

- Situasjonen nå er at området der det er fare for ras, er sperret av. Ingen får lov til å komme inn der slik det er nå, sier lensmann i Sør-Trøndelag politidistrikt, Marit Fostervold Johansen til Nettavisen tirsdag.

Hun forteller at de fleste beboerne i det evakuerte området befinner seg på arbeid, slik at få er blitt fysisk evakuert.

- Jeg kan bekrefte at det er rundt 100 mennesker som er berørt av rasfaren, og tre familier måtte forlate husene sine natt til tirsdag. Vi tar ingen sjanser på nåværende tidspunkt.

Evakueringen startet i morgentimene tirsdag, ifølge lensmannen.

Gjennomfører prøveborring
Fostervold Johansen håper at de evakuerte beboerne kan komme tilbake til husene sine allerede om noen timer.

- Det settes i gang prøveborring om omtrent én time, og den vil vise hvordan grunnen ligger an. Vi håper derfor på en avklaring om noen timer, sier hun.

Geoteknikere er på stedet for å undersøke grunnen, og lensmannen forsikrer at de har god oversikt på situasjonen.

- Dette området har også tidligere opplevd ras, da på 80-tallet, og teknikerne har rapport både for den, og for dagens siutasjon, sier Fostervold Johansen, som også forteller at det foreløpig ikke er noe som tyder på kvikkleire.

Merket bevegelse i huset
Allerede lørdag merket noen beboere bevegelse i huset sitt, ifølge Fostervold Johansen. Ellers er det ingen som har merket noe til faren for ras.

Lensmannen har foreløpig ingen fullstendig oversikt på ødeleggelser som følge av rasfaren.

- Men jeg vet at det i alle fall dreier seg om sprukket grunnmur, tak og vegger i to boliger. Jeg har derimot ingen oversikt over omfanget av disse skadene, sier hun.

Også veier i Klæbu er stengt. Alle veier inn til Nordset er stengt.

- Vi slipper ingen inn på området akkurat nå. Vi gjør så godt vi kan, og målet er at alle beboere er tilbake i husene sine i kveld.

Fostervold Johansen tror ikke det blir aktuelt med flere evakueringer.