Gå til sidens hovedinnhold

Tar opp jakten på flykaprer

«Dan Cooper» ble sist sett da han hoppet ut av et fly i 1971 med 200.000 dollar.

Det føderale politibyrået i USA offentliggjorde mandag nye fantomtegninger av den mystiske flykapreren som kalte seg for Dan Cooper, også kjent som D.B Cooper.

Cooper hevdet han hadde dynamitt og kapret et passasjerfly som var på vei fra Portland til Seattle i november 1971. Da flyet landet i Seattle, krevde han 200.000 amerikanske dollar og fire fallskjermer.

Hoppet ut av flyet
Deretter krevde han at flyet skulle fly videre til Mexico. Men så langt kom aldri Cooper. Han hoppet ut av flyet midt på natten et sted over delstaten Washington, melder nyhetsbyrået AP.

Nå ønsker FBI å slå fast identiteten til flykapreren og finne ut av hva som egentlig skjedde med Cooper. I den anledning har de offentliggjort nye fantomtegninger og et kart over hvor han kan ha landet.

- Hvem var Cooper? Overlevde han fallskjermhoppet? Vi bidrar nå med ny informasjon og nye bilder, og ber deg om å hjelpe oss med å løse saken, opplyste FBI i en pressemelding.

Antakeligvis død
I utgangspunktet trodde FBI at Cooper var en erfaren fallskjermhopper og at han sannsynligvis overlevde hoppet. Men senere har det blitt kjent at han antakeligvis døde i hoppet på grunn av mørket og uvær.

- Det å hoppe ut i intet uten en plan, uten det rette utstyret under så forferdelige forhold, så klarte han nok ikke engang å åpne skjermen, sier Larry Carr ved FBI i Seattle.

Flere personer har hevdet i ettertid at de er Cooper, men disse påstandene har blitt motbevist med blant annet DNA-prøver.

I 1980 var det en gutt som fant en sammenrullet bunt med 5800 dollar som stammet fra de stjålne pengene.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?