BRASIL - COLOMBIA 2-1:

Så langt i VM har mye handlet om Neymar for Brasils del. Og det med god grunn. Superspissen har vært i strålende form og satt inn fire mål.

I kvartfinalen mot Colombia fredag var det imidlertid to gutter som spiller i den andre enden av banen som skulle bli heltene. Stopperparet Thiago Silva og David Luiz viste at de kan mer enn å forhindre motstanderen i å score.

Thiago Silva, av mange regnet som verdens beste midtstopper, åpnet showet tidlig i første omgang med sin scoring fra kloss hold etter en corner.

- Jeg kunne knapt vente på at kampen skulle starte. Folk snakker om følelser og det er mange av dem i sving. Jeg har sett det i andre idretter, der utøvere gråter etter å ha ofret kropp og sjel. Det er derfor jeg gråter nå. Følelsene tar overhånd etter ta jeg ha ofret kropp og jsel, sier Silva etter kampen.

I andre omgang la David Luiz på til 2-0 på spektakulært vis. Stopperen, som neste sesong også spiller sammen med Thiago Silva i franske PSG, ladet kanonen og banket kula opp i nettet bak Colombia-keeper David Ospina.

En perle av ekte Brasil-varemerke.

Dette var nok til å sende Brasil videre i sitt VM på hjemmebane. James Rodriguez reduserte på straffe mot slutten, men Colombia kom ikke nærmere.

- Neymar til sykehus
Dette var for øvrig Monaco-spillerens sjette mål i VM.

Helt mot slutten av kampen måtte imidlertid brassestjernen Neymar ut på båre. Spissen tok til tårene da han ble båret av banen med smerter. I tillegg til at Neymar kanskje kan være ute med en skade, fikk også Thiago Silva gult kort i løpet av andre omgang og stjernestopperen må stå over semifinalen.

- Det er vanskelig å stille en diagnose. Han var skadet inn mot mesterskapet, men har også en lav smerteterskel. Han ruller og tuller ved hver eneste duell. Hvor skadet han er, er umulig å si, mener TV 2s ekspert Morten Langli.

- Jeg tipper han spiller neste kamp. Det er verre at Thiago Silva må stå over neste kamp. Han er leder og kaptein. Du vil ha en slik type i en semifinale.

Erik Thorstvedt tror heller ikke Neymar er alvorlig skadet.

- Det gjør vondt å få et kne i korsryggen, men det skal veldig mye til før det går noen virvler eller noe slik, mener den tidligere keeperhelten i studio.

Ifølge BBC skal Neymar være sendt til sykehus på grunn av skaden. Brasil-trener Luis Felipe Scolari sa på en pressekonferanse at det kunne være alvorlig.

- Jeg tror ikke han spiller neste kamp. Det blir vanskelig. Han gråt av smerte. Vi får bare håpe at det går bra med ham, sier trenerveteranen.

Natt til lørdag bekreftet Brasil-leieren at skden er såpass alvorlig at Neymar er ute resten av VM.

Tok ledelsen
Brasil åpnet kampen best og det skulle ikke gå mer enn syv minutter før ballen lå i nota. Neymar fikset først en corner, før han tok den selv. Ved bakerste stolpe ventet Thiago Silva umarkert. Neymar fant stopperkjempen og han kunne uten store problemer styre ballen forbi David Ospina og i mål.

En drømmestart for vertene og de gule og grønne på tribunene var i ekstase.

Minutter senere presenterte én av VM største profiler så langt, Juan Cuadrado, seg for publikum. Fiorentina-spilleren dro seg fri og fyrte løs, men skuddet gikk via målscorer Thiago Silva og i nettveggen på utsiden.

Brasil har fått en del kritikk for å ikke spille sambafotball i dette mesterskapet, men i første omgang fredag var det mange bra takter. I det 19. minutt kombinerte Neymar og Hulk, før sistnevnte klinket til. Keeper reddet skuddet.

Like etter var det Colombias tur da James Rodriguez satte i gang en kontring. Colombia var plutselig fire mot to, men Cuadrado klarte ikke å ta vare på ballen da han fikk den fra lagkompisen og dermed slapp Brasil med skrekken.

Etter 27 minutter fikk vi igjen se Hulk. Russland-proffen har vært nesten usynlig så langt i VM, men viste i hvert fall litt i denne kampen. Denne gang fikk kantspilleren et innlegg fra Marcelo, men igjen ble avslutningen reddet.

Etter dette roet sjansekalaset seg noe. I det 37. minutt fikk imidlertid Colombia frispark i god posisjon. Flere habile skyttere stilte seg opp, men da Cuadrado trillet til James Rodriguez, stormet brassene ut og fikk blokkert.

Mot tampen fikk også Neymar fyrt av et frispark fra god posisjon, men heller ikke han hadde siktet innstilt og dermed sto det 1-0 ved halvspilt kamp.

Luiz-perle
Andre omgang var lenge en jevnspilt affære. Colombia satte inn Borussia Dortmund-spissen Adrian Ramos i håp om å komme tilbake i kampen, men det ble bare nesten. Etter 60 minutters spill ble det nemlig begivenhetsrikt.

Først var colombianerne nær scoring. James slo inn i boksen, men linjemannen var oppe med flagget. Veteran Mario Yepes satte ballen i mål og jublet som besatt, men ble fort skuffet da han skjønte at det var blåst.

Like etter var James Rodriguez i aksjon i andre enden av banen. VM-kometen taklet Neymar og Brasil fikk frispark i god posisjon. James fikk gult kort.

Fra distanse valgte David Luiz å klinke til og det har vi sett tidligere at PSG-stopperen kan. Stjernen limte ballen opp i hjørnet og det sto 2-0.

Dermed hadde Brasil en fot og flere tær i semifinalen.

Colombia ville imidlertid ikke gi seg uten kamp og med drøye ti minutter igjen fikk de straffe, etter at Julio Cesar hadde lagt Carlos Bacca i bakken.

James Rodriguez satte ballen sikkert i mål og kampen levde igjen. Colombia satte inn en heftig sluttspurt og kom til flere gode sjanser mot slutten.

Flere mål ble det likevel aldri.