Gå til sidens hovedinnhold

Tarik legger seg flat etter kvinneutsagn

Fikk kraftig kritikk etter uttalelsene sine.

ULLEVÅL (Nettavisen): Landslagsspiller Tarik Elyounoussi skapte tirsdag reaksjoner etter uttalelser om damefotball.

NRK konfronterte ham med at årets mest sette TV-kamp er kvinnelandslagets semifinale i EM, noe som kom som en stor overraskelse på Elyounoussi.

- De gjør jo mange rare valg og det er morsomme ting som skjer. Det gjør kanskje at det blir mer underholdende å se på. Man kan jo skyte fra midtbanen og score mål, sa blant annet Elyounoussi til NRK.no.

- Forhistorisk
Uttalelsene blir møtt med oppgitthet fra kvinnefotball-leiren.

- Det er litt forhistorisk å si noe sånt. Men vi kan ikke bry oss om de som ikke liker god fotball, sier Tone Angeltveit, leder for Serieforeningen i kvinnefotball, til NRK.

Også den tidligere tippeligatreneren Tom Nordlie kritiserer Tarik Elyounoussi.

- Tarik snakker nedlatende om damefotball. Totalt unødvendig og uten innsikt. Hvem sammenligner Marit Bjørgen med Petter Northug og damehåndball med herrehåndball? skriver Nordlie på Twitter.

Nordlie følger opp med at landslagsherrenes prestasjoner ikke er bedre enn at spillerne der bør holde kjeft.

HTML EMBED
HTML EMBED

- Dette kom feil ut
Onsdag legger Elyounoussi seg flat, og understreker at kommentarene hans kom feil ut. Selv om han står fast på at det skjer mye rart i kvinnefotball.

- Ja, jeg har jo sett mye av det på TV, men jeg kritiserer ikke kvinnefotball. Jeg har mange venninner som spiller fotball, og ikke minst en kjæreste (Hedda Vedeler, red. anm.) som spiller fotball og er på vei opp mot Toppserien og det er litt dumt å kritisere kvinnefotball da. Det sier seg selv. Så dette kom feil ut, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Han poengterer at han har stor respekt for prestasjonene til damelandslaget.

- Når de kommer til EM-finale, sier det seg selv at det blir feil å kritisere damefotball. Jeg har stor respekt for det de har oppnådd, avslutter han.

Tarik Elyounoussis landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, har selv vært trener for kvinnelandslaget. Han ville likevel ikke kritisere Elyounoussi.

- Det spørs alltid hvilken kontekst man stiller slike spørsmål i. Det er veldig gledelig at vi igjen har et kvinnelandslag som presterer internasjonalt, og så får vi håpe at også seertallene på herrelandslaget øker. Det handler om resultater. I det lange løp er det ingen andre ting dette handler om, sier Høgmo.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken