ULLEVAAL (Nettavisen): Åge Hareide gikk til det uvanlige skritt å ta ut 22 spillere foran landskampen mot Uruguay.

Den baner vei for en kvartett fra U21-landslaget som har tatt eliteserien med storm denne våren.

Nivåforskjell
Tarik Elyounoussi (20) fra Fredrikstad er bombesikker på klubblaget og har scoret fire mål denne sesongen. Tore Reginiussen (22) fra Tromsø var med sist mot Montenegro og har fortsatt storspillet i TIL-trøya. Per Ciljan Skjelbred (20) og Vadim Demidov (21) fra Rosenborg har vært RBKs beste spillere i sesonginnledningen.

Nå er alle fire på landslagsoppdrag for U21 i Skottland. Hareide mener altså at kvartetten er moden for enda større oppgaver uka etter.

- Jeg synes alle fire har hatt en fin start på sesongen. Alle fire er interessante spilletyper. Men det er alltid et steg å ta fra U21 og opp på A-landslaget, og et tilsvarende steg fra Tippeligaen til møtet med internasjonal motstand. Men det noe vi får vurdere nøye, sier landslagssjef Åge Hareide under mandagens pressekonferanse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Iversen ute
Etter to svake kamper mot Wales og Montenegro, får det norske A-landslaget sjansen til å reise kjerringa mot Uruguay på Ullevaal neste onsdag.

Flere har krevd endringer i troppen etter nedturene den siste tiden. Mandag kom tilsvaret fra landslagssjefen.

- Vi har hatt to særdeles vonde opplevelser vinterstid, innrømmet Hareide - som også varslet pressen om flere lukkede treninger i forkant av møtet med søramerikanerne.

Her kan du lese Nettavisens spillerbørs etter Montenegro - Norge.

Til kampen mot Uruguay er blant annet Erik Hagen og Steffen Iversen utelatt, mens en skadet Bjørn Helge Riise egentlig har vært uaktuell hele tiden. Hareide begrunnet Panzer-vrakingen, med at Wigan-proffen har fått for lite spilletid etter overgangen fra Zenit St. Petersburg i januar.

I tillegg er Daniel Fredheim Holm, Kjetil Wæhler og Christian Grindheim tilbake i troppen.

Siste sjanse til test
Kampen mot Uruguay er på mange måter Hareides siste sjanse til å teste spillere før høstens EM-kvalifisering. Etter kampen er det nemlig bare en treningskamp til, mot Irland, før VM-kvalifiseringen starter mot Island til høsten.

Se landslagsuttaket her. (ekstern lenke)

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)