Gå til sidens hovedinnhold

Tatt etter bombetrusler

Politiet har pågrepet en mann i 20-årene for bombetrusler mot flere norske flyplasser.

Politiet i Halden har siden september etterforsket flere trusselsaker mot blant andre Moss Lufthavn Rygge, Sandefjord Lufthavn Torp og Color Line.

- Truslene, som alle har blitt sendt med e-post, har gått ut på at det skal gå av bomber. Ved hver hendelse har politiet gått til pågripelser. Mandag denne uken, kom ytterligere én ny trussel – som igjen var rettet mot Moss lufthavn Rygge. Trusselen gikk ut på at en bombe var plassert i flyplassområdet, skriver politiet i en pressemelding.

- Pågrepet flere ganger
Politiet i Halden har nå pågrepet en mann i 20-årene fra Halden, som mistenkes å stå bak samtlige av truslene.

- Vi har vært på sporet av ham lenge. Han har vært pågrepet flere ganger tidligere i de sakene han nå er siktet for, sier politioverbetjent Mona Bergseth ved Halden politistasjon til Nettavisen.

Mannen er nå siktet for i alt åtte trusselsaker.

- De fleste sakene gjelder bombetrusler mot flyplasser, og så gjelder det trusler mot noen andre instanser som jeg ikke ønsker å kommentere hva er, sier Bergseth.

- Skal gå av en bombe
Torsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker. Han nekter straffskyld.

- Det var den siste bombetrusselen som kom inn mot Moss Lufthavn Rygge på mandag, som gjorde at vi mente at vi hadde såpass mye på ham. Da ble han pågrepet igjen på bakgrunn av det som kom fram i trusselen, for de er tilsvarende like de truslene som har kommet på mail, sier politioverbetjenten.

Bergseth forteller at bombetruslene er blitt sendt på e-post til stedene som truslene har vært rettet mot.

- Hva har det stått i e-postene?

- Det går ut på at det skal gå av en bombe, men jeg ønsker ikke å kommentere ordlyden i det, sier hun.