Gå til sidens hovedinnhold

Tatt etter flukt i 200 km/t

Mannen som i natt hadde norsk og svensk politi i hælene etter at han nektet å stoppe i en tollkontroll, ble tirsdag formiddag tatt i Sverige. På det verste kjørte mannen opp mot 200 km/t.

- Vedkommende ble pågrepet på Riksvei 342 mellom Strömsund og Gäddede ved 10-tiden, oppløyser Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det var like ved Gudå i nærheten av svenskegrensa at bilføreren ble stoppet i natt.

Ifølge Adresseavisen var mannen, som er av vietnamesisk opprinnelse, først samarbeidsvillig, men satte klampen i bånn da politiet oppdaget at bilen hans var full av store mengder tjuvgods og tobakk.

Politiet la seg deretter på hjul etter mannen, men hadde i begynnelsen ikke en sjanse da fluktbilen kjørte opp mot 200 kilometer i timen på vinterføret.

- Han ga opp

- Han ble pågrepet av svensk politi. Det var en udramatisk pågripelse. Jakten hadde pågått såpass lenge at han til slutt valgte å gi opp, sier Oddvar Fossum, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Fossum sier mannen drev villmannskjøring.

- Han var oppe i 200 kilometer i timen på det verste. Da måtte vi være forsiktige i forhold til sikkerhet. Vi ville ikke unødig stresse en person som var villig til å kjøre så fort og hasardiøst, sier Fossum.

Fossum opplyser at han ikke vet hvor mye tobbaksvarer mannen forsøke å smugle.

Ifølge Adresseavisen deltok politienheter fra Stjørdal, Verdal, Levanger, Steinkjer, Grong og Lierne i biljakten i natt og i morgentimene. Bilen skal ifølge avisen være svenskregistrert.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping