Gå til sidens hovedinnhold

Tatt for «boligrasisme»

For første gang i norgeshistorien er det blitt slått fast at en boligkjøper er blitt diskriminert på grunn av sin etnisitet.

(iOslo.no) Selgeren av en bolig på Fjellhamar i Akershus valgte det nest høyeste budet på boligen, til tross for at iranske Anwar Sadeghi la inn høyeste bud. Det er brudd på diskrimineringsloven.

Ulovlig
Likestillings- og- diskrimineringsnemnda har slått fast at avgjørelsen er brudd på diskrimineringsloven, da selger ikke klarte å sannsynliggjøre at det ikke var etnisitet som lå til grunn for at de valgte å selge boligen til nest høyeste bud.

Selger har hevdet at de fikk «spesielt god kontakt» med kjøperen som la inn nest høyeste bud, men verken Likestillings- og- diskrimineringsombudet eller Likestillings- og- diskrimineringsnemnda ble overbevist av dette argumentet.

Ville «unngå trøbbel»
Ombudet har også lagt vekt på at mekler, ifølge Sadeghi, svarte at selger ikke ønsket «trøbbel» på spørsmål om hvorfor Sadeghi ikke fikk kjøpe huset.

- Dette er en prinsipiell sak, som kanskje vil gjøre det lettere for andre som havner i samme situasjon, sier Anwar Sadeghi til Dagsavisen.

- Vi følte at vi ble urettferdig behandlet hele veien, og nå fikk vi bekreftet at også ombudet og nemnda finner dette diskriminerende.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller