Gå til sidens hovedinnhold

Tatt for Munch-ranet

En mann i 30-årene ble fredag ettermiddag pågrepet og siktet av politiet i Oslo i forbindelse med Munch-ranet i fjor. Politiet skal jakte på flere navngitte menn.

Mannen er siktet for medvirkning til ranet, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet er svært sparsomme med opplysninger om den siktede:

- VI er midt i en etterforskningsprosess og bildene «Skrik» og «Madonna» er fortsatt savnet. Vi kan dermed ikke nå si noe om hvilken rolle den siktede har hatt i ranet, eller om prosessen i forkant av pågripelsen, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Morten Hojem Ervik, til TV 2 Nettavisen.

Flere pågripelser
Oslo politidistrikt utelukker ikke flere pågripelser i saken. Ifølge Aftenposten jakter politiet nå på flere navngitte personer.

I en pressemelding skriver politiet at de er optimistiske til at etterforskningen vil gi resultater og at de stjålne bildene vil bli brakt tilbake til Munch-museet.

Mannen i 30-årene vil bli avhørt, og eventuelt fremstilt for varetektsfengsling over helgen.

Sikret spor
Søndag 22. august ble Edvard Munchs malerier «Skrik» og «Madonna» stjålet i et brutalt ran på Munch-museet.

Torsdag denne uken meldte P4 at politiet i Oslo har funnet og sikret biologiske spor på revolveren som ble brukt under ranet.

Avledningsmanøver
Seksjonssjef Iver Stensrud i Oslo-politiet sa da at han trodde de siste pågripelsene i NOKAS-saken kunne gjøre det mulig å ta dem som stjal «Skrik» og «Madonna».

Politiet i Oslo har jobbet med en teori som går ut på at Munch-ranet var ment som en avledningsmanøver fra miljøet som utførte NOKAS-ranet i Stavanger for ett år siden.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken