Det var VG som søndag skrev at østerrikske medier meldte at Red Bull Salzburg hadde kjøpt Somen Tchoyi fra Stabæk.

- Han ville bort
Stabæk-direktør Lars Bohinen bekrefter overgangen overfor Nettavisen.

- Vi er enige om overgangssummen. Somen er nå på vei ned til Østerrike for å forhandle om sin personlige kontrakt og gjennomføre en legesjekk. Går det i orden, er han solgt, sier Bohinen til Nettavisen.

- Hvor mye får dere for ham?

- Det har jeg ikke lyst til å si noe om. Det eneste jeg vil si er at når vi foretar et sånt salg, så er vi nødt til å være fornøyd med avtalen. Det er vi også.

Etter det Nettavisen erfarer ligger overgangssummen trolig på et tosifret antall millioner kroner. Østerrikerne har fulgt Tchoyi i lang tid, vært på Nadderud flere ganger, men først forrige uke mottok Stabæk et bud som var verdt forhandlinger.

- Vi ønsket ikke å selge Somen. Det er viktig å understreke det. Samtidig har han gitt klart uttrykk for et ønske om å komme seg videre i karrieren. Dette er det første og eneste budet vi har fått, og han synes det var interessant. Dermed foretok vi en sportslig vurdering, og kom frem til at vi ville gå videre med det, sier Bohinen.

- Skal prøve å erstatte ham
Han avviser den mulige kritikken som kan komme på at klubben nå selger en av sine beste spillere - samtidig som klubben topper Tippeligaen. Fra før av er det jo også kjent at Anthony Annan, som er på lån i klubben, kanskje forsvinner 1. august.

Det betyr at Stabæk kan stå uten to av sine sentrale midtbanespillere til høstsesongen.

- Vi er ikke på selger´n i Stabæk, og vi skal også prøve å hente inn en ny midtbanespiller, sier Bohinen.

- Samtidig føler vi uansett at vi har bra nok kvalitet i bredden til å absorbere at han forsvinner. Vi har også gjort det bra da Somen har vært skadet, og vi føler oss helt sikre på at vi skal klare å opprettholde trøkket i spillet, og resultatene, også videre. Vi håper spillerne kan bevise at vi ikke er avhengig av en spiller, men at vi er et lag.

- Samtidig har ikke Somen vært helt der i år, som han var i fjor for oss. I hodet har han nok allerede drømt seg litt ut i Europa. Vi får håpe denne overgangen fører til at han våkner opp igjen som spiller, fortsetter Stabæks sportsdirektør.

Til ny toppklubb
Salzburg ble nummer to i den østerrikske toppserien denne sesongen, og har vært ledet av Giovanni Trapattoni. Det er imidlertid nederlandske Co Adriaanse som overtar som trener når Tchoyi slutter seg til klubben.

Salzburgs mest kjente spillere er Alexander Zickler, spiss med fortid fra Bayern München, Niko Kovac, også med fortid fra Bayern, og Johan Vonlanthen, midtbanespiller med fortid fra PSV Eindhoven.

PS: Tchoyi har til nå spilt 47 seriekamper og scoret åtte seriemål for Stabæk.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)