Gå til sidens hovedinnhold

Tchoyi klar for Premier League

Det er gode nyheter for Stabæk.

Den gamle Stabæk-helten Somen Tchoyi (27) har vært på West Bromwich Albions radar de siste to årene, og fredag kunne Midlands-laget endelig sikre seg midtbaneeleganten fra Red Bull Salzburg.

For nærmere 25 millioner fikk WBA garantier for Tchoyis tjenester de neste to årene, samt opsjon på et år til. Manager Roberto Di Matteo innrømmer han er spent.

- Han er en sterk midtbanespiller, som I tillegg til fysikken vil bidra til at vi blir farligere på dødballer, sier WBA-sjefen til klubbens hjemmeside.

Likevel advarer han mot å ha for store forhåpninger til nyervervelsen.

Han har alle de kvaliteter som skal til for å lykkes i Premier League, men det er viktig at vi ikke forventer for mye i starten, det vil ta tid før han tilpasser seg.

Sunderland-kampen lørdag kommer for tidlig for den kamerunske landslagsspilleren, som har blitt kåret til årets spiller, både I Norge og Østerrike, men det er liten tvil om at the Baggies vil gi Tchoyi mye spilletid framover, noe som også er godt nytt for Stabæk.

Bæringene hadde en klausul i kontrakten som gir Stabæk 20 prosent av overgangssummen utover det klubben allerede har fått fra den østerrikske storklubben, ifølge VG Nett.

- Vi har fått godt betalt for salget av Somen allerede. Jeg kjenner ikke til overgangssummen, så jeg kan ikke si hvor mye vi kan vente å tjene på overgangen til engelsk fotball, sier Stabæks sportslig administrative leder Tom Schelvan, til NRK.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken