Gå til sidens hovedinnhold

Telenor avviser russerflørt

Russerne i Altimo vil slå seg sammen med Telenor, men det avfeier den norske telegiganten.

Russiske Altimo foreslo i forrige uke å fusjonere selskapet med Telenor. Telenors Russland-sjef mener de gjør det for å få oppmerksomheten bort fra det faktum at de har hindret Vimelcoms ekspansjon i Ukraina.

NA24 - din næringslivsavis.

Etter ett og et halvt år mellom Telenor og russiske Alfa Group/Altimo om makten i mobilkjempen Vimpelcom, tar striden nok en overraskende vending.

Før helgen foreslo konsernsjef i Altimo, Alexey Reznikovich, en fusjon mellom Altimo, som er Alfa Groups teleselskap og Telenor.

- Etter vårt syn vil den beste løsningen være å danne et felles selskap, eller kanskje til og med en fusjon. Telenors og Altimos eiendeler utfyller hverandre, og legger vi dem sammen vil det bli et av verdens ledende selskaper med stort vekstpotensial, sa Reznikovich til TV 2.

- Pussig av Altimo
Det faller ikke helt i god jord hos Telenors mann i Russland, Kjell-Morten Johnsen. Han mener det hadde vært naturlig om Altimo først hadde tatt det opp med Telenor.

- Det er pussig når vi har hatt en konkret diskusjon om sammenslåing av Vimpelcom og Kyivstar, som de har avslått, så skal de plutselig oppføre seg som folk og snu seg rundt å foreslå et omfattende samarbeid med Telenor, sier han til NA24.

Det var i mars i år at Telenor la frem forslaget om at de kunne selge sin andel i Ukrainas ledende mobiloperatør, Kyivstar, til russiske Vimpelcom for fem milliarder dollar, for å få en løsning på den langvarige striden mellom Telenor og Alfa Group. De to eier både Vimpelcom og Kyvistar sammen. I førstnevnte har Telenor flest aksjer, men Alfa har full kontroll gjennom flest stemmer, mens Telenor kontrollerer Kyivstar.

Får bort oppmerksomheten
Det endte med at Vimpelcom måtte satse fra bunnen av. Nylig lanserte de sin merkevare Beeline i Ukraina, gjennom kjøpet av det lille ukrainske URS, som kun har et par hundre tusen abonnenter, mot Kyivstars over 15 millioner.

- De vil nok være markedsleder i Ukraina, ikke et lite selskap, sier han.

- Realiteten er at vi brukte mye energi på å få til en overtagelse av Kyivstar og hadde en god dialog med ledelsen i Vimpelcom. Så valgte Altimo å slenge igjen døren, sier telenordirektøren om de siste månedenes forsøk på en løsning i russlandsstriden.

- Jeg tror de liker dårlig det faktum at det var de som stoppet Vimpelcoms ekspansjon i Ukraina, som Vimpelcom selv ønsket. Jeg tror det å komme med store visjoner som dette er en måte å få bort oppmerksomheten fra nettopp det faktum, avslutter han.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken