Gå til sidens hovedinnhold

Telenor satser 12 mrd.

Telenor punger ut og blir størst i Serbia.

Telenor har vunnet auksjonen om å kjøpe 100 prosent av det serbiske mobilselskapet Mobi63, en av to mobiloperatører i landet. Vinnerbudet på hele 1.513 millioner euro, eller solide 11,9 milliarder kroner.

NA24 – din næringslivsavis

Gjennom oppkjøpet sikrer Telenor en 100 prosents andel i Mobi 63 og en 10 års lisens for GSM 900/1800 og 3G. Lisensene er deretter fornybare for ytterligere en 10-årsperiode etter søknad.

Doblet prisen
Telenor fikk den serbiske lisensen etter at auksjonen ble dratt i gang med et minimumsbud på 800 millioner euro. Da var Orascom og Telekom Austria også med i budrunden.

Først falt Orascom ut fra budruinden, mens Telekom Austria ble med opp til 1,37 milliarder euro. Til slutt strakk Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas seg lengst. På en pris på 1.513 millioner euro ønsket ikke Telekom Austria å være med lenger.

- Vi er naturligvis glad for å kunne utvide våre virksomheter og tilføye dette nye selskapet til resten av Telenor-gruppen. Serbia har lenge vært et interessant marked for oss. Telenor startet virksomhet på Balkan for mer enn ti år siden, og vi har for øyeblikket mobilvirksomheter i flere av nabolandene. Overtagelsen av Mobi 63 gjør det mulig for oss å gå videre mot våre mål om å skape et sterkt, operasjonelt tyngdepunkt i dette prioriterte geografiske området med synergimuligheter mellom selskapene på lengre sikt, skriver Baksaas i en melding.

Ser potensiale
Serbia har om lag 7,5 millioner innbyggere. Veksten i nasjonalprodukt var på 6,2 prosent i 2005, målt i dollar.

Det er i dag to mobiloperatører i Serbia, og ifølge Telenors beregninger er mobildekningen på 65 prosent.

Ved utgangen av 2005 rapporterte Mobi 63 en kundebase på nærmere 2,5 millioner, en aktiv kundebase på 2,1 millioner og en markedsandel på 46 prosent. Selskapet oppgir å ha en nettverksdekning som omfatter 90 prosent av landet og 95 prosent av befolkningen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken