Telenors mobilnett er nede over hele landet, og selskapet arbeider nå for å rette feilen.

- Vi har mistanke om at det kan være systemet som setter opp samtaler, som sender signaler fra en mobil til en annen, det er noe feil på. Det skal kunne fikses ganske kjapt stort sett, men det avhenger av hvor alvorlig problemet er, sier informasjonssjef i Telenor, Per Aril Meling, til Nettavisen ved 12.55-tiden.

- Det er litt rart. Jeg kan ringe fra mobilen til fastnettet, og jeg har også vært i kontakt med en kollega på mobil. Det fungerer tydeligvis i perioder, sier Meling.

Det skal ikke være noe som tyder på store utfall på Telenors sendere, og det fungerer å ringe inn til mobil via fasttelefon og å sende og få sms. Det kan derfor tyde på at det er en softwarefeil et sted, mener Meling.

- Svært omfattende
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har selv store problemer.

- Jeg befinner meg på Andøya og har store problemer med å ringe ut, sier Amundsen til Nettavisen.

Amundsen sier dette er en av de mest omfattende feilene som har berørt Telenors nett noensinne.

- Problemene berører hele vårt mobilnett fra Rogaland og nordover, og det kan se ut til at også andre områder berøres, bekrefter han overfor Nettavisen.

Amundsen mener problemet er sammensatt av feil med proffnettet i hele landet, samt problemer i GSM- og 3G-nettet fra Rogaland og nordover.

Ringer ikke
Meldingene om feilen kom først fra kunder i vest og nord, og ble først meldt å gjelde på strekningen fra Rogaland til Finnmark. Men problemene ble raskt registrert også hos Telenors kunder på Østlandet.

- Det kan virke som om det gjelder et system generelt, at problemet er landsdekkende, sier Meling, som ved 12.30-tiden ikke har full oversikt med problemet.

Ifølge dekningsdirektøren leter Telenors driftsenter høyt og lavt etter feilkilden.

- Driftssenteret feilsøker og prøver alle muligheter, men har ikke funnet ut hva som er galt, sier Amundsen.

Hele landet
At problemet også berører Østlandet virker tydelig når Nettavisen forsøker å få tak i Telenor-ansatte. Forsøket på å bli satt over til informasjonssjef Atle Nessum mislyktes.

- Det ser ut til at problemet også gjelder her. Men problemet skal ikke gjelde Oslo, sier den hjelpsomme sekretæren hos Telenor til Nettavisen.

problemet gjelder både 2G og 3G-mobiler.