Gå til sidens hovedinnhold

Tenåringer siktet på Sørarnøy

Politiet har siktet to 15 år gamle gutter i forbindelse med brannene som har terrorisert innbyggerne på Sørarnøy i vinter.

De to siktede guttene har i hele dag sittet i avhør hos politiet i forbindelse med saken, opplyste politiet i Bodø på en presskonferanse torsdag ettermiddag.

Innrømmer forhold
Hovedsiktede i saken står ifølge politiet alene bak fire av de fem brannene. Den andre 15-åringen skal ha vært med på å starte den femte brannen.

- Brannen i et naust 24. november er begge guttene siktet for å ha startet. De har gitt ulike forklaringer på hva som skjedde, men begge har erkjent at de var i naustet og at de forårsaket brannen, opplyser politiinspektør i Salten politidistrikt Tone Vange til TV 2 Nettavisen.

Hovedmistenkte har ifølge Vang innrømmet å ha stått bak brannene natt til 1. desember i et fjøs der 70 sauer brant inne og i en garasje. Han har også fortalt i avhør at han satte fyr på et bolighus natt til 15. januar.

Brannen i en brygge 25. november har ingen av de to innrømmet å ha hatt befatning med, men politiet mistenker den mest aktive brannstifteren for å stå bak også denne brannen.

Mordbrannsforsøk
De to guttene har i en tid vært i politiets søkelys.

- Det ble bestemt at de to guttene skulle få status som mistenkt i går. Gjennombruddet i saken kom under avhør med de to i dag, opplyser Vange.

Guttene er begge siktet for skadeverk og grovt skadeverk. I det ene tilfellet vurderer politiet ifølge Nordlandsposten å endre siktelsen til mordbrannforsøk.

Ifølge TV 2 er en av de to siktede guttene sønn av familien som har blitt rammet av fire av de fem brannene.

Politiet opplyste torsdag at motivet for ildspåsettelsene er ukjent. Hovedsiktede blir holdt i varetektsurrogat. Dette er et alternativ til varetektsfengsling og tilbys 15-åringen på grunn av hans unge alder. Den andre siktede i saken ble i ettermiddag sluppet fri. Siden de to er under 16 år, er barnevernet koblet inn i saken.

- Lettelse
Sørarnøy er et lite sted og det har oppstått en del folkesnakk og rykter i forbindelse med brannene. Lokalsamfunnet reagerer derfor med lettelse på at personene bak brannene nå er tatt.

Fredag skal det være et folkemøte for innbyggerne på Sørarnøy, der også politiet kommer til å være til stede.

Marerittet begynte den 24. november i fjor, da et naust, som også var et privat museum, brant ned.

Påfølgende dag brant det i en brygge tilhørende Sigbjørn og Inger-Mari Aas. Den 1. desember brant et fjøs og en garasje tilhørende samme familie. I denne brannen brant 70 sauer inne. I den siste brannen på Sørarnøy brant en enebolig ned til grunnen.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin