En gutt på 13 år og en på 14 år er utvist etter funn av to våpen og skarp ammunisjon på Søndre Modum ungdomsskole i Åmot i Modum kommune i Buskerud, skriver Drammens Tidende. En av guttene skal ha forklart politiet at våpnene skulle brukes til å skremme mobbere med.

Følte seg mobbet på skolen
- Den ene av guttene har forklart at han følte seg mobbet på skolen. Og at våpnene skulle brukes til å skremme mobberne om de forsøkte seg igjen, sier Lisbeth G. Edvardsen, politiførstebetjent ved Modum lensmannskontor til avisa.

Fikk tips fra elever
På skolens hjemmeside fortelles det at rektor tirsdag tok kontakt med politiet etter tips fra elever om at det ble oppbevart våpen på skolen. Onsdag ble det funnet to pistoler og to gutter skal ha innrømmet å ha ansvar for dem.

- Skolen har iverksatt nødvendige tiltak for å følge opp saken videre med de det gjelder, personalet og øvrige elever, skriver rektor Ann Elisabeth Gunnulfsen på hjemmesiden.

Det opplyses at de to elevene er utvist for tre dager.

Elevene blir informert om saken på et møte torsdag morgen.

Politiet i Nordre Buskerud opplyser til Nettavisen at det også ble gjennomført ransaking på en privatadresse onsdag kveld. Politiet har så langt ikke gått ut med opplysninger om hva slags skytevåpen det er snakk om.