Gå til sidens hovedinnhold

- Tenker ikke på egen posisjon

Henning Berg har fortsatt bare én seier som Blackburn-manager.

BLACKPOOL - BLACKBURN 2-0
BORO - WOLVES 2-0

Presset på Blackburns norske manager bare øker. Lørdag gikk klubben på et nytt sviende nederlag i lokaloppgjøret mot Blackpool. Også Ståle Solbakkens Wolverhampton gikk på en ny smell på besøk hos topplaget Middlesbrough.

- Vi ville veldig gjerne vinne og spille godt. Det synes jeg vi viste i den første omgangen. Jeg vet ikke hvor mye spillerne hørte av det som ble ropt mot dem fra tribunen, men jeg tenker ikke veldig mye på min egen posisjon, sa Berg til BBC etter oppgjøret.

- Alle spillerne våre forsøkte sitt beste, men når vi mangler selvtillit blir vi også ubesluttsomme. Jeg konsentrerer meg om å gjøre det mitt beste for å forbedre laget, og hvis vi hadde tatt sjansene våre tidlig kunne kampen ha vært annerledes, fortsatte nordmannen.

Taper terreng
Blackburn, med Joshua King på banen, virket sjanseløse lørdag.

Klubben har sakte, men sikkert, sakket akterut i den engelske mesterskapsserien. Da Blackpool var vertskap lørdag, tok det bare 22 minutter før Joshua King og resten av Bergs mannskap måtte se at nullen sprakk.

Hjemmelagets Wes Thomas utnyttet slapt forsvarsspill og sendte Blackpool i føringen etter pasning fra Nathan Delfouneso.

Etter en drøy halvtime var Blackburns Dickson Etuhu svært nære å utligne, etter godt samspill mellom Colin Kazim-Richards og Joshua King, men det ville seg ikke.

I stedet doblet Blackpool ledelsen ved Kirk Broadfoot ni minutter før full tid. Blackburn ligger etter kampen på 15.-plass med like mange poeng som Bolton, Charlton, Burnley og Huddersfield. Blackburn står uten seier på sine fem siste seriekamper.

Sen smell
Enda verre stilt er det for Solbakkens menn i Wolverhampton. De var lørdag gjester hos Middlesbrough, som for alvor er med i kampen om opprykk. Til tross for at vertene var store favoritter sto det målløst helt til det 89. minutt.

Karl Henry ble avblåst for hands i eget felt, og Marvin Emnes satte straffen i mål. Hjemmelaget trygget ledelsen mot slutten, og Scott McDonald kontret inn 2-0 i siste spilleminutt.

- Det var en dårlig avgjørelse. Ballen ble sparket veldig hardt. Han snudde, men kunne ikke komme seg unna ballen, sa Solbakken ifølge BBC om straffesparket.

- Jeg mener dommeren må være 100 prosent sikker for å ta en så viktig beslutning. Han burde ha oversett linjedommeren, tilføyde Wolves-manageren.

Wolverhampton, som sto med to strake seirer før lørdagens kamp, ligger på 18.-plass på tabellen. Ti poeng skiller fra nedrykksplass. (©NTB/ Nettavisen)

Kommentarer til denne saken