Gå til sidens hovedinnhold

Tente på cella

En fange klarte torsdag kveld å tenne på cella si i landets sikreste fengsel, Ringerike fengsel i Hønefoss.

Flere brannbiler og fire politibiler rykket ut til Ringerike fengsel torsdag kveld da politiet fikk melding om brann på en celle klokken 18.30.

Noen av landets farligste fanger, såkalt høyrisikoinnsatte, soner i Ringerike fengsel, og fengselet har landets høyeste sikkerhetsnivå. Likevel har altså en av fangene hatt lighter eller fyrstikker på cella.

Politiet er tilbakeholdne med detaljer om brannen og vil ikke opplyse hvilken avdeling den aktuelle cella tilhører.

Brannskadd
Mannen som bor på cella som brant er skadet.

- Han blir sett til av ambulansepersonell på stedet, er alt operasjonsleder Tov Thorsrud ved Nordre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Nokas- tiltalte Kjell Alrich Schumann er en av fangene som soner ved Ringerike fengsel, men for tiden er han i Stavanger i forbindelse med rettssaken. Tidligere har blant annet Mullah Krekar, høyreekstremisten Varg Vikernes og tidligere Bandidos-leder Lars Harnes sittet her.

Høyrisikofanger
Fengselet på Hønefoss har 160 innsatte og er omkranset av en sju m høy og 1068 meter lang mur. På høyrisikoavdelingen er det bare fem innsatte som betegnes som «en særlig trussel mot samfunnets trygghet».

På avdeling A sitter 29 fanger med brev- og besøksforbud eller besøkskontroll. Her er det svært få fellesaktiviteter fordi de innsatte vurderes som farlige for seg selv eller medfangene. Avdeling B er en fellesskapsavdeling med 49 innsatte fordelt på fire boenheter.

Like etter klokken 19 var cellebrannen under kontroll.

- Det var ikke spredning til flere celler og ingen måtte evakueres, sier Thorsrud.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken