DANMARK-NORGE 19-31

OHRID (Nettavisen): Ingen liker å spille mot Terese Pedersen. Det kommer man langt med den internasjonale håndballverdenen.

- Det er en annerledes keeper og det skal hun ha for. Hun er den som er vanskeligst for motstanderne å analysere. Det er vrient å vite hvordan man skal spille mot Terese. For hun gjør ting som ingen andre gjør. Det skal vi absolutt ikke ta bort. Hun skal tvert i mot beholde det og utvikle det enda mer, sier tidligere keepertrener Mats Olsson til Nettavisen.

Bare spør de danske skytterne. Det virket nærmest som de gruet seg til å fyre av mot den norske sisteskansen i perioden Norge snudde 7-12 til 17-12.

* Alt om EM på Nettavisens håndballsider!
* Se fakta fra Norges gruppe på de offisielle EM-sidene!
* Følg Ungarn - Norge direkte i Nettavisen fra kl. 18.15 onsdag!

Stor i VM – vraket til OL
Pedersen presenterte seg for alvor på landslaget under fjorårets VM i Frankrike. Tross storspillet der ble hun vraket til OL-troppen et halvt år senere.

- Jeg vil ikke kalle det en revansj. Jeg synes det er deilig å få mer tillit. Jeg var selvsagt skuffet i sommer da jeg ikke ble tatt ut til OL.

Jeg har lagt det bak meg og nå er det EM som gjelder. Får jeg spilletid skal jeg gi 110 prosent, sier hun.

Mot Danmark var hun tilbake i sitt umulige lune. Det var bare å sette seg tilbake å nyte.

- Hva er det med spillestilen som gjør deg ekkel å spille mot?

- Jeg står veldig mye inne på linja, hvis ikke kommer jeg helt fram på 6-meter. Jeg har en overraskende stil. Er man ikke forberedt på det, så kan det være litt vanskelig. Til og med de jentene jeg spiller med i Randers til daglig, slet med det i dag.

Skryt fra alle hold
Hun fikk likevel en god klem etter kampslutt fra Camilla Dalby, Katrine Fruelund og Mie Augustesen. Men det var ikke bare Randers-spillere som hadde godord å si om keeperkjempen etterpå.

- Det er bare ett ord å si: Det er fantastisk! Hun kommer inn og dominerer så mye at det ser ut til at de danske skytterne mister tålmodigheten. De har ikke roen til å gjøre mål på henne. Hun setter dem helt ut med sitt irrasjonelle spill, roser Olsson.

- Hun sto kanongodt i dag. Hun har sine kamper hvor hun bare ikke slipper inn ett eneste mål. Det var utrolig artig for henne å få så mye tillit i dag og at gjorde det så bra. Det viser at vi har et veldig bra målvaktsteam, sier Tonje Nøstvold.

- Ekkelt å spille mot?

- Ja, i hvert fall når du kommer inn fra kant. Det er jo nesten som hun lander oppå deg!

Bor på samme rom
Pedersen gjorde syv viktige redninger på rappen, da Norge snudde kampen. Til slutt hadde hun vunnet 9 av 17 dueller. En redningsprosent på 57.

Tonje Larsen tror suksessen kan forklares med det nære forholdet hun har til keeperkonkurrent Katrine Lunde Haraldsen.

- De to utfyller hverandre på en perfekt måte. Sliter den ene, så kommer den andre inn og gjør det bra. De er så flinke til å backe hverandre opp. Det er ingen sure miner om den ene lykkes. De er helt fantastiske. De bor til og med på samme rom, så det sier jo sitt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)