Gå til sidens hovedinnhold

Terra-toppen tar 5,5 mill. og går

Ola Sundt Ravnestad trekker seg og får lønn i halvannet år til.

Skandalen i meglerhuset Terra Securities krever nå et nytt offer. Konsernsjef for hele Terra-gruppen og styreformann i Terra Securities, Ola Sundt Ravnestad, trekker seg. Han har ikke lenger styrets tillit.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge årsrapporten til Terra så hadde Ravnestad en lønn på 3,68 millioner kroner i fjor. Han betalte 2,32 millioner kroner i skatt og har en formue på hele 21,89 millioner kroner, ifølge ligningen.

Les mer: Alt om Terra-skandalen

Ravnestad har ifølge Terras årsrapport en etterlønn på 18 måneder, noe som ut fra 2006-lønnen tilsvarer hele 5,5 millioner kroner. På pressekonferansen onsdag ville ikke Terra kommentere etterlønnen til Ravnestad.

På en pressekonferanse på Aker Brygge i Oslo onsdag formiddag kom det videre frem at styret satte inn en ny leder for bankgrupperingen umiddelbart. Gabriel Block- Watne, som er styreleder i Terra, sier at Stein Ole Larsen tar over sjefstolen. Avgjørelsen om lederendringen ble tatt i Terra-styret i går kveld.

- Jeg vil bygge opp igjen det gode som har vært, sier Larsen som kommer fra stillingen som viseadminstrerende direktør i Terra-Gruppen.

Toppsjefen i Terra Securities ASA, Svein Erik Nordang, fikk for øvrig 5,648 millioner i total godtgjørelse i fjor, ifølge årsregnskapet. Nordang betalte 2,82 millioner i skatt og står med en formue på 5,08 millioner, ifølge 2006-ligningen.

Les også: Kommunenes penger tapt for alltid
Les også: Rekordår før konkursen
Les også: Terra-ansatte tilbys psykolog-hjelp

Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs