Gå til sidens hovedinnhold

Terroralarm i Tyskland

Sprengstoffet til det planlagte angrepet skal allerede befinne seg i landet.

Etter advarsler fra libanesiske myndigheter har Justisdepartementet i Berlin i Tyskland trappet opp sine sikkerhetstiltak, melder AP. Libanon skal ha advart om planlagte terrorangrep mot en rekke mål i Tyskland.

Bekrefter tips
- Vi fikk et tips fra Libanon - en advarsel, sier Stefanie Amft, talskvinne for det tyske føderale politiet. Hun sier trusselen var knyttet til en internasjonal terrortrussel, men vil ikke oppgi ytterligere detaljer.

- Vi vet at Tyskland er en del av denne verdensomspennende trusselen, sier hun.

Telefontrussel
Uttalelsene kommer som respons på artikler i de tyske magasinene Focus og Der Spiegel om at den tyske ambassaden i Beirut fikk en telefontrussel tidligere i januar om angrep mot tyske militære og rettsinstitusjoner.

Etter at trusselen ble fremmet skal libanesiske myndigheter fredag ha arrestert en syrer mistenkt for å tilhøre Al-Qaida. Han er kun identifisert som «Mohammed N.», ifølge magasinet Focus.

Den mistenkte skal ha innrømmet at en tysk-tyrker, en saudier og en australier allerede befinner seg i Tyskland for å forberede et angrep mot Justisdepartementet i Berlin eller andre lignende institusjoner for å hevne rettssakene mot mistenkte Al-Qaida-medlemmer i Tyskland. Focus oppgir ingen kilder for sine opplysninger. Magasinet skriver videre at eksplosivene til angrepene allerede er på plass i Tyskland.

Trapper opp
En talskvinne for Justisdepartementet sier på betingelse av at hun får være anonym at departementet er klar over saken, og at de truffet ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte sine ansatte. Heller ikke denne kilden oppgir ytterligere detaljer.

Ifølge Amft har tipset til det føderale politiet blitt videreformidlet til alle relevante organer i Tyskland.

Ifølge Spiegel, som heller ikke oppgir kilder, er eksplosivene ikke framme i Tyskland, men ventes til den nordlige byen Rostock via Russland og Finland.

Vil hevne
Magasinet skriver at de potensielle angriperne særlig er ute etter å hevne arrestasjonen av Fritz Martin Gelowicz i september 2007 og andre som er mistenkt for å planlegge et angrep mot blant annet en amerikansk militærbase i Tyskland.

De skal også være motivert av saken mot Youssef Mohammed el-Hajdib. Den 22 år gamle libanesiske statsborgeren er mistenkt for forsøk på å sprenge to tog i juli 2006 sammen med Jihad Hamad. Hamad ble i forrige måned dømt til tolv års fengsel i en libanesisk domstol.

Ifølge magasinet er tyske myndigheter i ferd med å granske de angivelige terrorplanene, men talskvinne Sonja Henie har nektet å kommentere denne opplysningen.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere