Gå til sidens hovedinnhold

- Terrorisme har ingen religion

Blogger er lei av at folk kobler muslimer til terrorhandlinger.

OSLO/PARIS (Nettavisen): - Terrorisme har ingen religion, skriver den britiske bloggeren Jess Readett i sin blogg hos Huffington Post, og går ut mot de som kobler muslimer til de grufulle terrorhandlingene i Paris.

Bloggen er søndag en av de mest delte i Storbritannia.

Les også: - Hvorfor skal jeg endre Facebook-bildet mitt for å støtte Frankrike?

- Da er du en del av problemet

Readett skriver at hun er lei av islamofobiske folk som ikke forstår forskjellen mellom en religion og en gruppe mennesker som begår grusomme handlinger i religionens navn.

- Terrorisme har ingen religion, og den vil aldri ha det. Hvis du ikke kan forstå det så er du sannsynligvis en del av problemet i en verden der vårt svar på vold er mer vold, skriver hun.

Hun påpeker at religion handler om Gud, og å være et best mulig menneske.

- Terrorisme tilfredsstiller ingen Gud, og gjør ingen mennesker til et bedre menneske, skriver Readett i bloggen.

Dramatisk video: Her starter terroristene skytingen

- Ikke bruk #prayforparis

Siden Paris-terroren fredag, er også hashtaggen #prayforparis blitt mye brukt i sosiale medier. Men en av tegnerne i satiremagasinet Charlie Hebdo, som ble utsatt for et terrorangrep i Paris i januar i år, mener det er feil å referere til regligion på den måten.

- Venner fra hele verden, takk for #prayforparis, men vi har ikke bruk for mer religion! Vi tror på musikk! Kyss! Livet! Champagne og glede! #parisisaboutliffe, skriver tegneren Joann Safer på sin Instagram-profil, ifølge danske TV 2.

På Twitter hadde #PrayForParis blitt brukt mer enn 3,7 millioner ganger et halvt døgn etter angrepene i Paris.


Flere muslimske Twitter-brukere viser også at de tar avstand til terroren ved å legge ut meldingen «I Am A Muslim».

Her er noen av meldingene:

Søndag var franskmenn samlet på Place de la République:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=I6hc2d9SyTUQ6qxpIxs59IFiqxGzTCYIPYTVVn9IUgGoQWUHPqZjaiy7Dt7Ivbf7OCfaOPu2nSOS94H_12o4ujKg8WmKOgkL&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Lørdag kveld var Paris i sorg:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=aiArNcEc6-x8OwR_LgKloRaPgoiNCZzexg5XOOheqtgjAH4ictE6BOXK1RNQLVMMYx6MC3scFk5eAUOYmhaNaPR9-p1pr0j7&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Se video fra dagen etter terrorangrepet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=PuPQ4FDfHkCIor9NCahptFQ-ERxXYNJWhWA2xL4j-Y9FVaQQ5cyfpqHcUuM45jNiEomtVMdDdB3I4SiBZVIsOjuSAfLjd6uN&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen