Paris (NTB-AFP): Terroristene klarte i løpet av få minutter å henrette brutalt tolv mennesker i Paris onsdag. Slik skal minuttene ha forløpt:

Rundt klokka 11.20 dukket to tungt bevæpnede og maskerte menn opp nær bygningen hvor satiremagasinet Charlie Hebdo holder til. Svartkledde og med kalasjnikover i hendene.

– Er dette Charlie Hebdo?, skal de ha brølt. De hadde derimot entret nabobygget – som de forlot etter å ha skutt ned dører og vinduer.

Ikke lenge etter fant de rett adresse, skjøt mot de ansatte i resepsjonen, før de resolutt beveget seg mot kontorene til Charlie Hebdo i andre etasje.

Se direkterapportering om terrorangrepet i Paris og reaksjonene nederst i saken

Truet seg inn

Etter å ha truet tegneren Corinne Rey til å slippe dem inn i lokalene til magasinet gikk de mot konferanserommet. Der var redaktør Stéphane «Charb» Charbonnier og flere av de ansatte på planleggingsmøte for det kommende spesialnummeret viet islam.

– De to mennene skjøt og drepte menneskene i konferanserommet på kaldblodig vis, deriblant politimannen med ansvar for å beskytte «Charb». Han hadde ingen mulighet til å reagere, sa en politikilde.

Bare én person overlevde der ved å gjemme seg under bordet. Vitner hørte de to terroristene rope «vi har hevnet profeten Muhammad. Charlie Hebdo er død», samt «Allahu akbar» – Gud er størst på arabisk.

Møtte politiet utenfor

Klokka 11.30, rundt ti minutt etter at mennene dukket opp, hadde politiet fått meldinger om skyting ved Charlie Hebdos kontor.

Når de to maskerte terroristene så raskt kom seg ut av magasinets lokaler støtte de på politiet utenfor. Etter en lengre skuddveksling kom de seg videre og inn i fluktbilen sin.

Les også: Politimann skutt med kaldt blod

Kort tid etter fulgte en ny, lang skuddveksling, hvor terroristene skjøt og skadde politimennene inne i en politibil. I det de skal til å forlate stedet i en ventende Citroën C3 får de øye på én av politimennene de tidligere har skadeskutt.

Grufullt

En amatørvideo viser de brutale sekundene. De to maskerte mennene stiger ut av bilen og går raskt mot politimannen. Den sårede politimannen strekker ene hånden i været.

Gesten enser ikke terroristene. Videoen viser et kaldt skudd mot hodet til politimannen – som blir liggende helt stille like etter. De ser rundt seg etter flere vitner, før de så går tilbake til fluktbilen sin.

Mistet sporet

Andre amatøropptak viser at en fotgjenger gjemmer seg mellom to parkerte biler i det politimannen blir henrettet. Fotgjengeren kom seg unna. Det gjorde terroristene også.

Fluktbilen blir etter en tid forlatt øst i Paris etter en kollisjon. De to kapret en ny bil og kjørte nordover, hvorpå politiet mistet sporet av dem.

Nå leter over 3.000 politifolk etter det myndighetene mener er tre terrorister. Terrorister som i løpet av svært kort tid tok livet av 12 mennesker i et av de mest utsatte terrormålene i Europa. (©NTB)

Følg direkterapporteringen etter terrorangrepet i Paris her:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));